Голубці з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Як часто ви готуєте голубці? погодьтеся, що не завжди є час і бажання возитися з капустою, робити фарш з м'яса і скручувати голубці. Розповідаю, як приготувати голубці з фаршем простіше.
Можна використовувати будь-який фарш за смаком: яловичий, курячий, свинячий, індиче або їх суміш. Крім м'ясної складової додають ще рисову крупу. Поділюся новим методом розбирання капустяного листя, без їх бланшування в киплячій воді. Ви витратите набагато менше зусиль, але часу цей метод займе більше. Подбайте про капусту заздалегідь
- Капуста - 1 штука
- Фарш із яловичини - 450 грам
- Рис відварний - 175 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Молоко - 60 мілілітрів
- Томатний соус - 230 мілілітрів
- Томати - 300 грам
- Цукор - 3 склянки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Вода - 185 мілілітрів
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
1
Невеликий качан капусти вимийте і залиште, щоб повністю стекла вода, потім помістіть його в морозилку на ніч, а потім дістаньте і залиште для розморожування на кілька годин.
2
Після розморожування акуратно зніміть капустяне листя і відкладіть їх в сторону.
3
Очистіть і подрібніть цибулю, змішайте його з фаршем, відвареним рисом, дрібкою солі і перцю, молоком і яйцем.
4
У центр кожного капустяного листа помістіть невелику кількість начинки і загорніть щільно (якщо потрібно, то защіпніте за допомогою зубочистки). Викладіть у форму для випікання.
5
Зробіть соус: змішайте томатний соус, дрібно нарізані помідори без шкірки, оцет, цукор, сіль, перець, 125 мілілітрів води.
6
Залийте приготованим соусом голубці і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин.
7
Дістань форму і акуратно викладіть голубці, соус, що залишився перелийте в сотейник і змішайте з крохмалем, який попередньо розвели в 60 мілілітрах води. Надішліть сотейник на вогонь і варіть до утворення густої маси.
8
Подавайте голубці гарячими з приготовленим соусом, смачного!