Голландські вафлі з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам побалувати себе апетитним, ситним і неймовірно смачним десертом. Перед вами досить простий варіант, як приготувати голландські вафлі з карамеллю.
При наявності спеціальної вафельниці, приготувати голландські вафлі з карамеллю в домашніх умовах не складе труднощів. Це відмінний десерт як для дітей, так і для дорослих. Карамель можна доповнити при бажанні подрібненими горіхами, маком або сіллю для пікантності, наприклад. Так що читайте, як приготувати голландські вафлі з карамеллю, і радуйте себе і близьких неймовірно смачною випічкою.
- Вершкове масло - 290 грам(30 грамів в карамель, 260 - в тісто)
- Цукор - 300 грам(250 грамів в карамель, 50 - тісто)
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Вершки - 1 Склянка
1. Для приготування тіста необхідно з'єднати дріжджі з цукром і влити близько 3 ложок води.
2. Розтерти вершкове масло з корицею і ложкою цукру до однорідності. При бажанні в рецепті приготування голландських вафель з карамеллю можна використовувати ванілін. Масло краще брати розм'якшене, але не топіть його попередньо.
3. З'єднати масло з дріжджами і активно перемішати. Потім невеликими порціями додавати просіяне з сіллю борошно.
4. Замісити м'яке однорідне тісто і відправити його в тепло, накривши чистим рушником.
5. Змастити вафельницу невеликою кількістю масла і як слід розігріти. Скачати з тіста невеликі кульки і викласти в вафельницу.
6. Смажити до красивої рум'яної скоринки. Потім акуратно зняти і відкласти в сторону, продовжуючи смажити вафлі до закінчення тесту.
7. Для приготування карамелі на сковороду необхідно висипати цукор і відправити на вогонь. Поступово топити його, помішуючи дерев'яною лопаткою, поки він повністю не розтане. Також замість цукру можна використовувати мед.
8. Тонкою цівкою вливати вершки, постійно помішуючи. Уварити карамель до загустіння і красивого кольору, а потім відразу зняти з вогню і перелити в будь-яку ємність.
9. Вафлю змастити остигнула карамеллю, а зверху накрити другою. Зверху краще розмістити прес (тарілку, наприклад) і залишити на пару годин просочитися. Також подавати голландські вафлі з карамеллю в домашніх умовах можна, просто полив карамеллю зверху.