Рецепт Голландські вафлі з карамеллю фото

Голландські вафлі з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Голландська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Вафлі
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную вам побалувати себе апетитним, ситним і неймовірно смачним десертом. Перед вами досить простий варіант, як приготувати голландські вафлі з карамеллю.

Опис приготування:

При наявності спеціальної вафельниці, приготувати голландські вафлі з карамеллю в домашніх умовах не складе труднощів. Це відмінний десерт як для дітей, так і для дорослих. Карамель можна доповнити при бажанні подрібненими горіхами, маком або сіллю для пікантності, наприклад. Так що читайте, як приготувати голландські вафлі з карамеллю, і радуйте себе і близьких неймовірно смачною випічкою.

  • Вершкове масло - 290 грам(30 грамів в карамель, 260 - в тісто)
  • Цукор - 300 грам(250 грамів в карамель, 50 - тісто)
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 3-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Вершки - 1 Склянка
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 1
1. Для приготування тіста необхідно з'єднати дріжджі з цукром і влити близько 3 ложок води.
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 2
2. Розтерти вершкове масло з корицею і ложкою цукру до однорідності. При бажанні в рецепті приготування голландських вафель з карамеллю можна використовувати ванілін. Масло краще брати розм'якшене, але не топіть його попередньо.
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 3
3. З'єднати масло з дріжджами і активно перемішати. Потім невеликими порціями додавати просіяне з сіллю борошно.
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 4
4. Замісити м'яке однорідне тісто і відправити його в тепло, накривши чистим рушником.
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 5
5. Змастити вафельницу невеликою кількістю масла і як слід розігріти. Скачати з тіста невеликі кульки і викласти в вафельницу.
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 6
6. Смажити до красивої рум'яної скоринки. Потім акуратно зняти і відкласти в сторону, продовжуючи смажити вафлі до закінчення тесту.
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 7
7. Для приготування карамелі на сковороду необхідно висипати цукор і відправити на вогонь. Поступово топити його, помішуючи дерев'яною лопаткою, поки він повністю не розтане. Також замість цукру можна використовувати мед.
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 8
8. Тонкою цівкою вливати вершки, постійно помішуючи. Уварити карамель до загустіння і красивого кольору, а потім відразу зняти з вогню і перелити в будь-яку ємність.
голландські вафлі з карамеллю - фото крок 9
9. Вафлю змастити остигнула карамеллю, а зверху накрити другою. Зверху краще розмістити прес (тарілку, наприклад) і залишити на пару годин просочитися. Також подавати голландські вафлі з карамеллю в домашніх умовах можна, просто полив карамеллю зверху.

Схожі рецепти