Вафлі з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що приготувати до чаю? Пропоную на замітку вельми простий варіант, як зробити вафлі з карамеллю і подрібненим горіхом. Для ласунів неймовірно вдала ідея десерту.
Це нескладний, але дуже оригінальний варіант, як приготувати вафлі з карамеллю. Завдяки подрібненим горіхам, начинка стає шалено смачною. Ідеальний варіант - це залишити вафлі в холодильнику на всю ніч, тоді вони просочаться і десерт буде неймовірно ніжним.
- Яйце - 1 штука(+ 1 білок)
- Цукор - 60 грам
- Борошно - 120 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Коричневий цукор - 1.5 склянки
- Горіхи - 2 склянки
- Згущене молоко - 150 грам
- Вершкове масло - 200 грам(180 грам в карамель, 20 - в тісто)
1. Для приготування тіста необхідно з'єднати в глибокій мисці з'єднати яйця з цукром і дрібкою солі. Збити до однорідності, додати розтоплене вершкове масло і всипати просіяне борошно.
2. Змастити вафельницу маслом і як слід її розігріти.
3. Викладати ложкою тісто і посмажити тонкі засмажені вафлі.
4. Готові вафлі відкласти в сторону і дати їм добре охолонути.
5. Для приготування начинки необхідно спершу відправити горіхи в чашу блендера і подрібнити. Після пропустити крихту через м'ясорубку, щоб зробити її більш дрібної і ніжної. В рецепт приготування вафель з карамеллю можна і не використовувати горішки, однак з ними десерт буде ще смачніше.
6. Коричневий цукор викласти на сковороду і на повільному вогні прогріти.
7. Постійно помішувати, щоб цукор рівномірно танув.
8. Коли цукор повністю розчиниться і карамель буде рідкої можна при бажанні додати в цей простий рецепт вафель з карамеллю щіпку ванілі або кориці, наприклад.
9. Всипати горіхову крихту і акуратно перемішати.
10. Влити згущене молоко, перемішати і викласти на сковороду вершкове масло.
11. Коли масло повністю розтопиться, ще пару хвилин і можна зняти карамель з вогню.
12. Потрібно дати їй трохи охолонути, а потім приступити до перемазиванію вафель.
13. Залежно від ваших уподобань, вафлі з карамеллю в домашніх умовах можна зробити в 2-3 шару або більше - 6-8, наприклад. Перемазаний вафлі найкраще придавити чимось важким і відправити в холодильник на ніч.
14. Гострим ножем залишилося нарізати невеликими шматочками і десерт можна подавати до столу.