Рецепт Млинці з карамеллю фото

Млинці з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Карамель
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Млинці

На сніданок або в якості простого десерту пропоную відмінний варіант, як приготувати млинці з карамеллю. Рецепт можна доповнити ягодами, фруктами або шоколадом, наприклад.

Класичний рецепт млинчиків з карамеллю в даному випадку доповнений апетитними і ароматними яблуками в начинку. При бажанні можна використовувати також горішки, сир або вершковий сир, наприклад. Такий десерт не залишать без уваги ні дорослі, ні діти.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода - 0.5 склянки
  • Борошно - 150-200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки(+ для карамелі)
  • Вершкове масло - 50 грам
млинці з карамеллю - фото крок 1
1. Для приготування тіста необхідно збити яйця з цукром до однорідності. Додати воду і поступово всипати просіяне з сіллю борошно. Тісто має вийде в'язким і густуватим, але без грудочок. Потім можна тонкою цівкою вводити молоко, постійно збиваючи вінчиком або міксером, доводячи його до потрібної консистенції. При бажанні можна зробити млинці з карамеллю в домашніх умовах і по іншому перевіреному рецепту.
млинці з карамеллю - фото крок 2
2. Пензликом змастити сковороду маслом і як слід розжарити. Виливати тісто тонким шаром і смажити млинець на середньому вогні.
млинці з карамеллю - фото крок 3
3. Акуратно перевернути і підрум'янити з іншого боку.
млинці з карамеллю - фото крок 4
4. Готові млинці при бажанні можна змащувати невеликим шматочком вершкового масла.
млинці з карамеллю - фото крок 5
5. У невеликому сотейнику або на сковороді розтопити вершкове масло. Всипати цукор і на повільному вогні зварити карамель.
млинці з карамеллю - фото крок 6
6. Цукор повинен повністю розчиниться, а карамель стати приємного коричневого кольору. Зняти з вогню. При бажанні доповнити цей простий рецепт млинчиків з карамеллю можна ваніллю, корицею або сіллю, наприклад.
млинці з карамеллю - фото крок 7
7. Готові млинці можна полити зверху карамеллю або зробити додаткову начинку. В даному випадку - це нарізані яблука з корицею. Дуже смачно, обов'язково варто спробувати! У начинку також можна використовувати невелику кількість сметани, щоб урізноманітнити солодкість десерту.

Схожі рецепти