Млинці з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
На сніданок або в якості простого десерту пропоную відмінний варіант, як приготувати млинці з карамеллю. Рецепт можна доповнити ягодами, фруктами або шоколадом, наприклад.
Класичний рецепт млинчиків з карамеллю в даному випадку доповнений апетитними і ароматними яблуками в начинку. При бажанні можна використовувати також горішки, сир або вершковий сир, наприклад. Такий десерт не залишать без уваги ні дорослі, ні діти.
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 0.5 склянки
- Борошно - 150-200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки(+ для карамелі)
- Вершкове масло - 50 грам
1. Для приготування тіста необхідно збити яйця з цукром до однорідності. Додати воду і поступово всипати просіяне з сіллю борошно. Тісто має вийде в'язким і густуватим, але без грудочок. Потім можна тонкою цівкою вводити молоко, постійно збиваючи вінчиком або міксером, доводячи його до потрібної консистенції. При бажанні можна зробити млинці з карамеллю в домашніх умовах і по іншому перевіреному рецепту.
2. Пензликом змастити сковороду маслом і як слід розжарити. Виливати тісто тонким шаром і смажити млинець на середньому вогні.
3. Акуратно перевернути і підрум'янити з іншого боку.
4. Готові млинці при бажанні можна змащувати невеликим шматочком вершкового масла.
5. У невеликому сотейнику або на сковороді розтопити вершкове масло. Всипати цукор і на повільному вогні зварити карамель.
6. Цукор повинен повністю розчиниться, а карамель стати приємного коричневого кольору. Зняти з вогню. При бажанні доповнити цей простий рецепт млинчиків з карамеллю можна ваніллю, корицею або сіллю, наприклад.
7. Готові млинці можна полити зверху карамеллю або зробити додаткову начинку. В даному випадку - це нарізані яблука з корицею. Дуже смачно, обов'язково варто спробувати! У начинку також можна використовувати невелику кількість сметани, щоб урізноманітнити солодкість десерту.