Рецепт Булочки з карамеллю фото

Булочки з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Карамель
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Повз цього солодкого і ситного десерту складно пройти. Хочете спробувати пишні булочки з карамеллю в домашніх умовах? Тоді швидше на кухню, все дуже просто.

Опис приготування:

В даному випадку рецепт приготування булочок з карамеллю доповнений горішками, що робить блюдо ще більш апетитним і смачним. При бажанні їх можна замінити сухофруктами, наприклад, або повітряним рисом. Хоча такі булочки цілком можна приготувати і без добавок, буде дуже смачно.

  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Мед - 0.5 чайних ложки(+ 50 грам в карамель)
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Коричневий цукор - 200 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки(+ 2 жовтка)
  • Борошно - 400 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 200 грам(120 грам в карамель, інше - тісто)
  • Горіхи - 150 грам (по бажанню)
  • Обкладинка - 1 щіпка
булочки з карамеллю - фото крок 1
1. Насамперед потрібно зайнятися тестом. Дріжджі розвести в теплій воді з дрібкою цукру і дати їм постояти 5-7 хвилин. Потім додати в чашу мед.
булочки з карамеллю - фото крок 2
2. Додати молоко, сіль, цукор, що залишився, влити ванільний екстракт. Збити окремо яйця і додати в тісто.
булочки з карамеллю - фото крок 3
3. Збивати масу до однорідності. Зручно при приготуванні булочок з карамеллю використовувати кухонну техніку, тоді тісто буде ніжнішим і однорідним.
булочки з карамеллю - фото крок 4
4. Просіяти борошно і поступово додавати в тісто. Влити також розтоплене вершкове масло. Продовжувати збивати.
булочки з карамеллю - фото крок 5
5. Приблизно 6-8 хвилин потрібно перемішувати тісто.
булочки з карамеллю - фото крок 6
6. Потім накрити харчовою плівкою або чистим рушником і залишити в теплому місці мінімум на 1 час.
булочки з карамеллю - фото крок 7
7. Для приготування карамелі в сотейник відправити коричневий цукор, вершкове масло, мідь, щіпку солі і ванільний екстракт. Поставити на повільний вогонь.
булочки з карамеллю - фото крок 8
8. Коли тісто збільшиться в об'ємі мінімум в 2 рази, його можна розкачати тонким шаром на присипаної борошном поверхні. З'єднати трохи коричневого цукру з медом, корицею і 2 ложками вершкового масла. Як слід перемішати і розподілити по поверхні тесту. Використовувати в цей простий рецепт булочок з карамеллю можна і іншу начинку за смаком.
булочки з карамеллю - фото крок 9
9. Згорнути рулетом і залишити в теплі ще на 1 час.
булочки з карамеллю - фото крок 10
10. Горіхи викласти на деко рівним шаром. Киплячу карамель вилити зверху.
булочки з карамеллю - фото крок 11
11. Рулет нарізати невеликими шматочками і викласти булочки на карамельні горіхи.
булочки з карамеллю - фото крок 12
12. Відправити в розігріту духовку деко і випікати близько півгодини.
булочки з карамеллю - фото крок 13
13. Потім акуратно перевернути, трохи остудити і булочки з карамеллю в домашніх умовах можна подавати до столу.

Схожі рецепти