Булочки з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Повз цього солодкого і ситного десерту складно пройти. Хочете спробувати пишні булочки з карамеллю в домашніх умовах? Тоді швидше на кухню, все дуже просто.
В даному випадку рецепт приготування булочок з карамеллю доповнений горішками, що робить блюдо ще більш апетитним і смачним. При бажанні їх можна замінити сухофруктами, наприклад, або повітряним рисом. Хоча такі булочки цілком можна приготувати і без добавок, буде дуже смачно.
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Мед - 0.5 чайних ложки(+ 50 грам в карамель)
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 200 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки(+ 2 жовтка)
- Борошно - 400 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 200 грам(120 грам в карамель, інше - тісто)
- Горіхи - 150 грам (по бажанню)
- Обкладинка - 1 щіпка
1. Насамперед потрібно зайнятися тестом. Дріжджі розвести в теплій воді з дрібкою цукру і дати їм постояти 5-7 хвилин. Потім додати в чашу мед.
2. Додати молоко, сіль, цукор, що залишився, влити ванільний екстракт. Збити окремо яйця і додати в тісто.
3. Збивати масу до однорідності. Зручно при приготуванні булочок з карамеллю використовувати кухонну техніку, тоді тісто буде ніжнішим і однорідним.
4. Просіяти борошно і поступово додавати в тісто. Влити також розтоплене вершкове масло. Продовжувати збивати.
5. Приблизно 6-8 хвилин потрібно перемішувати тісто.
6. Потім накрити харчовою плівкою або чистим рушником і залишити в теплому місці мінімум на 1 час.
7. Для приготування карамелі в сотейник відправити коричневий цукор, вершкове масло, мідь, щіпку солі і ванільний екстракт. Поставити на повільний вогонь.
8. Коли тісто збільшиться в об'ємі мінімум в 2 рази, його можна розкачати тонким шаром на присипаної борошном поверхні. З'єднати трохи коричневого цукру з медом, корицею і 2 ложками вершкового масла. Як слід перемішати і розподілити по поверхні тесту. Використовувати в цей простий рецепт булочок з карамеллю можна і іншу начинку за смаком.
9. Згорнути рулетом і залишити в теплі ще на 1 час.
10. Горіхи викласти на деко рівним шаром. Киплячу карамель вилити зверху.
11. Рулет нарізати невеликими шматочками і викласти булочки на карамельні горіхи.
12. Відправити в розігріту духовку деко і випікати близько півгодини.
13. Потім акуратно перевернути, трохи остудити і булочки з карамеллю в домашніх умовах можна подавати до столу.