Голландські вафлі «Darletto»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Якщо вам захотілося побалувати своїх близьких і друзів чимось солоденьким, то обов'язково скористайтеся рецептом голландських вафель «Дарлетто». Головне в цій справі мати під рукою вафельницу.
Опис приготування:
Цей рецепт простий, разом з тим виріб виходить смачним, ніжним і хрустким. Голландські вафлі «Дарлетто» обов'язково сподобаються любителям солодкого. Протестувати будуть тільки ті, хто постійно сидить на дієті. Але навіть вони не зможуть встояти перед цим хрустким дивом. Випікаючи вафлі, можна скористатися будь-якої наявної у вас вафельницею. Тільки, якщо вафлі виходять товстуватого, їх варто розрізати. Пробуйте, і ви залишитеся дуже задоволені.
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 300 грам (для тіста - 250 м, для начинки - 50 м)
- Цукор тростинний - 250 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 60 грам
- Дріжджі - 4 чайних ложки
- Мед - 250 грам
- Цукор коричневий - 200 грам
- Koroca - 1 Чайна ложка
1. Підігрійте молоко. Всипте одну ложку цукру. "Розчинити" в молоці сухі дріжджі. Розтопіть, а потім злегка остудіть вершкове масло.
2. З'єднайте борошно, яйце, цукор, дріжджі з молоком і сіль. Замісити тісто. Борошно досипати поступово, щоб тісто не стало тугим. Накрийте. Відставте на 45 хвилин. Дайте йому піднятися в теплі.
3. Підготуйте карамельну прошарок. Для цього візьміть вершкове масло, цукор коричневий, мелену корицю, мідь (можна потоку). Всі компоненти покладіть в невелику каструльку.
4. Готуйте, постійно помішуючи, на слабкому вогні (10 хвилин) доти, поки цукор не розчиниться повністю. Коли вершкова карамелька буде готова, то вона стане трохи тягучою і негустий. Охолонувши, вона загусне. Але її завжди можна злегка підігріти.
5. Випікайте тісто в вафельниці. Якщо у вас вона старого зразка, то можна підрівняти формочку за допомогою лекала.
6. Вафлі потрібно промазати карамеллю і склеїти дві половинки. От і все. Тепер, коли ви дізналися, як приготувати голландські вафлі «Дарлетто», спробуйте спекти їх будинку. Вафлі приємно їсти з гарячим шоколадом або пуншем. Насолоджуйтеся смаком цього десерту!