Рецепт Голландські вафлі фото

Голландські вафлі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Голландська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Вафлі
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 дн. 6 г. 0 хв.

Хочу представити вашій увазі рецепт дуже смачних голландських вафель. Тісто, на мій погляд, дуже цікаве. Готується легко, а ось склад тесту трохи дивує. І зараз розповім, чому.

Опис приготування:

Секрет вафель простий. Потрібно знати кілька тонких моментів. У тісто слід обов'язково додавати крохмаль, щоб вафлі вийшли хрусткими. Можна додати в тісто будь-яку отдушку, щоб надати смак вафлям. Це зовсім не означає, що аромат у вафель повинен бути ванільним. Це може бути і полуничний, і будь-який інший на ваш вибір.

Таку вафельницу, як у мене, слід добре розігріти, але пам'ятайте, що дуже гаряча вафельница швидко пече. Чи не перетримуйте вафлі на одній стороні.

  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Майонез - 6 Ст. Ложок
  • Борошно - 2-3 склянки
  • Крохмаль картопляний - 1 Склянка
  • Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
голландські вафлі - фото крок 1
Для приготування голландських вафель спочатку в миску вбийте яйця. Додайте розпушувач.
голландські вафлі - фото крок 2
Додайте звичайний і ванільний цукор.
голландські вафлі - фото крок 3
Додайте майонез і розтоплене рідке вершкове масло. Я використовую майонез 67%, а в більш легкий або менш жирний майонез не вірю. Вважаю, що в класичному майонезі не так багато користі, але і шкоди менше, ніж в знежиреному. Невідомо, ніж замінили цей жир. Масло я взяла вершкове 82%.
голландські вафлі - фото крок 4
Збийте масу до однорідності. Борошно змішайте з крохмалем. Просійте її і введіть в тісто.
голландські вафлі - фото крок 5
Борошно вводите партіями, відразу ж добре вимішують. Тісто вийде досить тугим.
голландські вафлі - фото крок 6
Розділіть його на кульки. Таких кульок у мене вийшло 10 штук.
голландські вафлі - фото крок 7
Готувати вафлі можна за допомогою Електровафельниці або з вафельницею радянського зразка. У мене останній варіант вафельниці.
голландські вафлі - фото крок 8
Вафельницю необхідно змастити олією. Використовуйте для цього пензлик. Добре розігрійте вафельницу. Візьміть 1 кулька тесту. Злегка расплюсніте його в млинець. Робимо це навісу просто пальцями рук. Викладіть млинець тесту на середину вафельниці. Придавите другою частиною вафельниці - і тісто саме розподілиться всередині вафельниці. Обсмажте вафлі з одного боку, Потім переверніть вафельницу на іншу.
голландські вафлі - фото крок 9
Зніміть вафлі з вафельниці. Покладіть їх стопкою на тарілку. Вафлі довго залишаються хрусткими тому, що в складі тесту використовується крохмаль.
голландські вафлі - фото крок 10
Приємних вам десертів. Вдалих вафель. Спробуйте!

Схожі рецепти