Голландські вафлі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу представити вашій увазі рецепт дуже смачних голландських вафель. Тісто, на мій погляд, дуже цікаве. Готується легко, а ось склад тесту трохи дивує. І зараз розповім, чому.
Секрет вафель простий. Потрібно знати кілька тонких моментів. У тісто слід обов'язково додавати крохмаль, щоб вафлі вийшли хрусткими. Можна додати в тісто будь-яку отдушку, щоб надати смак вафлям. Це зовсім не означає, що аромат у вафель повинен бути ванільним. Це може бути і полуничний, і будь-який інший на ваш вибір.
Таку вафельницу, як у мене, слід добре розігріти, але пам'ятайте, що дуже гаряча вафельница швидко пече. Чи не перетримуйте вафлі на одній стороні.
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Майонез - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 2-3 склянки
- Крохмаль картопляний - 1 Склянка
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Для приготування голландських вафель спочатку в миску вбийте яйця. Додайте розпушувач.
Додайте звичайний і ванільний цукор.
Додайте майонез і розтоплене рідке вершкове масло. Я використовую майонез 67%, а в більш легкий або менш жирний майонез не вірю. Вважаю, що в класичному майонезі не так багато користі, але і шкоди менше, ніж в знежиреному. Невідомо, ніж замінили цей жир. Масло я взяла вершкове 82%.
Збийте масу до однорідності. Борошно змішайте з крохмалем. Просійте її і введіть в тісто.
Борошно вводите партіями, відразу ж добре вимішують. Тісто вийде досить тугим.
Розділіть його на кульки. Таких кульок у мене вийшло 10 штук.
Готувати вафлі можна за допомогою Електровафельниці або з вафельницею радянського зразка. У мене останній варіант вафельниці.
Вафельницю необхідно змастити олією. Використовуйте для цього пензлик. Добре розігрійте вафельницу. Візьміть 1 кулька тесту. Злегка расплюсніте його в млинець. Робимо це навісу просто пальцями рук. Викладіть млинець тесту на середину вафельниці. Придавите другою частиною вафельниці - і тісто саме розподілиться всередині вафельниці. Обсмажте вафлі з одного боку, Потім переверніть вафельницу на іншу.
Зніміть вафлі з вафельниці. Покладіть їх стопкою на тарілку. Вафлі довго залишаються хрусткими тому, що в складі тесту використовується крохмаль.
Приємних вам десертів. Вдалих вафель. Спробуйте!