Глюкозний сироп
(покроковий рецепт з фото)
Глюкозний сироп - та вещь, без якої приготування випічки практично неможливо, особливо якщо язик йде про пряники і імбирним печиво, і сьогодні я розповім вам, як такої сироп зробити самому.
Думаю, тим господиням, які частенько роблю різну випічку самостійно, цей рецепт приготування глюкозного сиропу повинен бути знаком. Як я вже казав, найчастіше такий сироп використовується для пряникового тесту, приготування печива, а також різних кремів і помадок. Особливість цього простого рецепту глюкозного сиропу полягає в тому, що при нагріванні цукор в ньому розщеплюється на глюкозу і сахарозу, звідси і його назва. В результаті сироп виходить тягучим і прозорим, він досить довго зберігається і не піддається засахариванию, що дуже важливо.
- Цукор - 300 грам
- Вода - 130 мілілітрів
- Кислота лимонна - 1, 7 грами
- Сода харчова - 1, 2 грами
Для початку беремо не надто глибоку каструлю і насипаємо в неї цукор.
Заливаємо цукровий пісок вказаною кількістю води.
Ставимо масу на вогонь і доводимо її до кипіння.
Після того як сироп закипить, додаємо в нього лимонну кислоту і знову доводимо масу до кипіння.
Потім робимо під каструлею найслабший вогонь і варимо сироп протягом 30-35 хвилин.
Коли наш сироп трохи охолоне, в нього слід всипати соду, після чого на поверхні сиропу з'являться дрібні бульбашки.
Коли бульбашки майже повністю пропадуть, сироп готовий до використання. Ви можете відразу приготувати з ним що-небудь, а можете перелити сироп в баночку і поставити його в холодильник, зберігається сироп досить довго.