Рецепт Глюкозний сироп фото

Глюкозний сироп
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Апельсин , Ваніль , Лимон , Спеції , Прянощі , Приправи , Гвоздика
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей
Десерти , Сироп , Цукровий сироп
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Глюкозний сироп - та вещь, без якої приготування випічки практично неможливо, особливо якщо язик йде про пряники і імбирним печиво, і сьогодні я розповім вам, як такої сироп зробити самому.

Опис приготування:

Думаю, тим господиням, які частенько роблю різну випічку самостійно, цей рецепт приготування глюкозного сиропу повинен бути знаком. Як я вже казав, найчастіше такий сироп використовується для пряникового тесту, приготування печива, а також різних кремів і помадок. Особливість цього простого рецепту глюкозного сиропу полягає в тому, що при нагріванні цукор в ньому розщеплюється на глюкозу і сахарозу, звідси і його назва. В результаті сироп виходить тягучим і прозорим, він досить довго зберігається і не піддається засахариванию, що дуже важливо.

  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 130 мілілітрів
  • Кислота лимонна - 1, 7 грами
  • Сода харчова - 1, 2 грами
глюкозний сироп - фото крок 1
Для початку беремо не надто глибоку каструлю і насипаємо в неї цукор.
глюкозний сироп - фото крок 2
Заливаємо цукровий пісок вказаною кількістю води.
глюкозний сироп - фото крок 3
Ставимо масу на вогонь і доводимо її до кипіння.
глюкозний сироп - фото крок 4
Після того як сироп закипить, додаємо в нього лимонну кислоту і знову доводимо масу до кипіння.
глюкозний сироп - фото крок 5
Потім робимо під каструлею найслабший вогонь і варимо сироп протягом 30-35 хвилин.
глюкозний сироп - фото крок 6
Коли наш сироп трохи охолоне, в нього слід всипати соду, після чого на поверхні сиропу з'являться дрібні бульбашки.
глюкозний сироп - фото крок 7
Коли бульбашки майже повністю пропадуть, сироп готовий до використання. Ви можете відразу приготувати з ним що-небудь, а можете перелити сироп в баночку і поставити його в холодильник, зберігається сироп досить довго.

Схожі рецепти