Гливи з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
У пошуку цікавих рецептів на обід або вечерю? Спробуйте зробити апетитні грибочки, а на гарнір до них - відварений рис. Мінімум зусиль і в результаті ситне і відмінне страви для всієї родини.
Опис приготування:
Хочу поділитися своїм способом, як приготувати гливи з рисом. Це класичний рецепт, з мінімумом інгредієнтів, але при бажанні ви можете додати найрізноманітніші ароматні спеції, наприклад, а також томатну пасту для кольору, морква або інші овочі. Блюдо буде готове приблизно через півгодинки, так що обов'язково сподобається зайнятим господаркам.
- Гливи - 0.5 кілограма
- Цибулина - 1-2 штук
- Мал - 250 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Грибочки вимийте і трохи обсушити.
2. Наріжте невеликими шматочками і викладіть на сковороду.
3. Томіть грибочки на середньому вогні, помішуючи, поки не вийде зайва рідина. Олія, до речі, я не додаю.
4. Паралельно промийте рис, залийте його водою і поставте на вогонь.
5. Підсолити за смаком після закипання і варіть до готовності.
6. Очистіть і подрібніть цибулину.
7. Ось тепер можна додати на сковороду олію.
8. Додайте цибулю і смажте на середньому вогні, помішуючи, до румяности. Поперчіть і посоліть трохи.
9. Коли гриби готові, додайте на сковороду відварений рис і трохи вершкового масла. Акуратно перемішайте, зніміть з вогню і дайте настоятися хвилин 5-10 перед подачею.
Смачного!
Смачного!