Рецепт Гливи з рисом фото

Гливи з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гриби , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

У пошуку цікавих рецептів на обід або вечерю? Спробуйте зробити апетитні грибочки, а на гарнір до них - відварений рис. Мінімум зусиль і в результаті ситне і відмінне страви для всієї родини.

Опис приготування:

Хочу поділитися своїм способом, як приготувати гливи з рисом. Це класичний рецепт, з мінімумом інгредієнтів, але при бажанні ви можете додати найрізноманітніші ароматні спеції, наприклад, а також томатну пасту для кольору, морква або інші овочі. Блюдо буде готове приблизно через півгодинки, так що обов'язково сподобається зайнятим господаркам.

  • Гливи - 0.5 кілограма
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Мал - 250 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
гливи з рисом - фото крок 1
1. Грибочки вимийте і трохи обсушити.
гливи з рисом - фото крок 2
2. Наріжте невеликими шматочками і викладіть на сковороду.
гливи з рисом - фото крок 3
3. Томіть грибочки на середньому вогні, помішуючи, поки не вийде зайва рідина. Олія, до речі, я не додаю.
гливи з рисом - фото крок 4
4. Паралельно промийте рис, залийте його водою і поставте на вогонь.
гливи з рисом - фото крок 5
5. Підсолити за смаком після закипання і варіть до готовності.
гливи з рисом - фото крок 6
6. Очистіть і подрібніть цибулину.
гливи з рисом - фото крок 7
7. Ось тепер можна додати на сковороду олію.
гливи з рисом - фото крок 8
8. Додайте цибулю і смажте на середньому вогні, помішуючи, до румяности. Поперчіть і посоліть трохи.
гливи з рисом - фото крок 9
9. Коли гриби готові, додайте на сковороду відварений рис і трохи вершкового масла. Акуратно перемішайте, зніміть з вогню і дайте настоятися хвилин 5-10 перед подачею.
Смачного!

Схожі рецепти