Рецепт Гливи з картоплею в горщиках фото

Гливи з картоплею в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите страви з грибами, тоді зробіть своє меню цих нескладних і досить апетитним рецептом. Ніжні запечені гливи з картоплею - це відмінна ідея для обіду або вечері. Спробуйте!

Опис приготування:

Поспішаю поділитися з вами нескладним і дуже смачним способом, як приготувати гливи з картоплею в горщиках. В даному випадку блюдо виходить дуже ніжним і соковитим, це завдяки підливі. До речі, крім води ви цілком можете використовувати бульйон, буде теж класно. Такий рецепт не викличе труднощів, навіть якщо ви тільки освоюєте кулінарну майстерність.

  • Картопля - 500 грам
  • Гливи - 500 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Крем - 50 грам (або майонез)
  • Сіль і спеції - За смаком
гливи з картоплею в горщиках - фото крок 1
1. Грибочки вимийте і висушіть.
гливи з картоплею в горщиках - фото крок 2
2. У половину склянки води додайте молоко, перемішайте і вилийте на дно горщиків (в даному випадку їх 2).
гливи з картоплею в горщиках - фото крок 3
3. Розкладіть гливи.
гливи з картоплею в горщиках - фото крок 4
4. Вимийте картопля. Молодий можна не чистити. Наріжте невеликими кубиками і відправте в горщики.
гливи з картоплею в горщиках - фото крок 5
5. Додайте сіль і спеції за смаком.
гливи з картоплею в горщиках - фото крок 6
6. У воді, що залишилася розведіть сметану або майонез, вилийте в горщики. Відправте їх в духовку (холодну! ), встановіть температуру 180 градусів і запікайте близько 35 хвилин.
гливи з картоплею в горщиках - фото крок 7
7. Після вимкніть духовку і залиште там горщики до повного її охолодження. Гриби з картоплею"дійдуть" і вийдуть дивно ніжними і смачними!

Схожі рецепти