Рецепт Гливи з картоплею в сметані фото

Гливи з картоплею в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Гриби
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Варіант, як приготувати гливи з картоплею в сметані, обов'язково потрібно знати всім. Адже це - дуже вдалий обід або вечерю для всієї родини! Ідеальне поєднання картоплі з грибочками - це смачно!

Опис приготування:

Розповідаю і показую, як приготувати вишеньки з картоплею в сметані. Сметана зробить улюблену картопельку з грибами неймовірно ніжне! Ситно і смачно. Запросто можна подавати як повноцінне гаряче блюдо.

  • Гливи - 500 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Крем - 250-300 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
гливи з картоплею в сметані - фото крок 1
Цибулини очистимо й наріжемо пір'ям або півкільцями. Підсмажимо на рослинній олії до прозорості в чаші мультиварки в режимі"Випічка" або "Жарко" хвилин 10-15. Обов'язково треба помішувати.
гливи з картоплею в сметані - фото крок 2
Гливи помиємо і наріжемо соломкою або довільними шматочками, як вам більше подобається. Додаємо в чашу мультиварки і акуратно перемішуємо з цибулею.
гливи з картоплею в сметані - фото крок 3
На сковороді або в сотейнику розтопити масло, додамо кілька ложок борошна, швидко перемішати і пожарим пару хвилин.
гливи з картоплею в сметані - фото крок 4
В окремому посуді змішаємо сметану і кілька столових ложок води. Перемішаємо до однорідності, додамо в підсмажений соус і знову перемішати.
гливи з картоплею в сметані - фото крок 5
Очищену картоплю нарізаємо брусочками і теж відправляємо в чашу. Можна гриби і картопля викладати шарами, тоді менше перемішувати доведеться.
гливи з картоплею в сметані - фото крок 6
Вміст чаші солимо, додаємо перець за смаком і заливаємо все приготованим соусом. Перемішуємо і виставляємо режим"Гасіння" , а час 1 час. Почувши сигнал про закінчення гасіння, перемішайте картоплю з грибами і поставте ще на хвилин 15-20. Але якщо вже і гриби і картопля готові, то просто закрийте кришку мультиварки і залиште на 15 хвилин нехай просто постоїть включеної без режимів.

Схожі рецепти