Рецепт Гливи, смажені з картоплею фото

Гливи, смажені з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Картопля , Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, виникає певна розбіжність з загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати, як? Читайте рецепт з покроковими фото!

Опис приготування:

Гриби готуються довше, ніж картопля, тому їх необхідно закладати на сковороду в першу чергу - Якщо ви, звичайно, хочете отримати рум'яні апетитні грибочки із золотистою скоринкою, а не тушковане водянисте незрозуміло що. Але гливи - гриби незвичайні. При тривалій тепловій обробці вони втрачають так багато вологи, що стають"гуязиками" . Вихід з цієї ситуації тільки один - смажити гливи і картоплю окремо, а потім, на стадії практично повної готовності, підсумуйте.

Хтось може недовірливо посміхнуться: "Ось, мовляв, смажили все життя гливи з картоплею в одній сковорідці, хоче nahvalivali! & Quot; . На це я відповім так - досить один раз випробувати цей рецепт, щоб сумнівів більше не виникало.

Отже, розповідаю, як приготувати гливи, смажені з картоплею, а ви вже вирішуйте, варто їх спробувати чи ні!

  • Гливи - 0, 5 кілограма
  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
гливи, смажені з картоплею - фото крок 1
Вимити і почистити картоплю.
Нарізати улюбленим способом - я вважаю за краще соломкою, але можна і скибочками, часточками, брусочками - як душа забажає:).
гливи, смажені з картоплею - фото крок 2
Гливи обережно (дуже крихкий грибочок, не любить грубих дотиків і надлишку вологи! ) промити, потім викласти на рушник і повністю висушити.
гливи, смажені з картоплею - фото крок 3
Нарізати гливи довільними шматочками.
гливи, смажені з картоплею - фото крок 4
В одній з двох заздалегідь підготовлених сковорідок розігріти пару столових ложок рослинного масла. Викласти гливи, накрити кришкою. Через пару хвилин гриби дадуть стільки рідини, що будуть в ній плавати - в цей момент треба відкрити кришку, і нехай вона собі випаровується.
Коли сковорода стане практично сухий, додати трохи масла і обсмажувати гливи на сильному вогні, постійно помішуючи, до рум'яного кольору.
гливи, смажені з картоплею - фото крок 5
А тим часом розігріти іншу сковороду з невеликою кількістю масла і обсмажити картопля. Чим суші він буде, тим швидше і рівномірніше покриється красивою золотистою скоринкою, так що заздалегідь відкиньте його на друшляк.
гливи, смажені з картоплею - фото крок 6
Коли картопля вже добре прихопити, додати до нього подрібнену цибулину, посолити, поперчити, перемішати. Смажити на сильному вогні!
гливи, смажені з картоплею - фото крок 7
Через 2-3 хвилини після того, як був відправлений на сковороду цибулю, додати до картоплі обсмажені гливи. Тільки не забудьте їх попередньо посолити і поперчити!
гливи, смажені з картоплею - фото крок 8
Готувати ще хвилин 5, намагаючись якомога рідше і акуратніше перемішувати - картопля вже майже готовий і може розвалюватися від занадто інтенсивних маніпуляцій, перетворюючись в смажене пюре. Тому вогонь повинен бути досить сильним - прихопився низ скоринкою, акуратно піддягли лопаткою, perevernuli. Через пару хвилин повторили процедуру. І так далі до повної і беззастережної перемоги; ).
Готові гливи, смажені з картоплею, подавати гарячими, з пилу-з жару! Можна посипати нарубаної зеленню і часником, але це не обов'язково - і так зметуть зі столу, Запевнюю вас; ).

Схожі рецепти