Рецепт Гливи з баклажанами фото

Гливи з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Роздільне харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Оригінальне, дуже незвичайне за смаком, але все ж ароматне і ситне блюдо, ці гливи з баклажанами в домашніх умовах - справжня знахідка для тих, хто не їсть м'яса або харчується правильно. Смачно!

Опис приготування:

Розповім, як приготувати гливи з баклажанами. Це дуже оригінальне поєднання, але дуже смачне. Так що я вам рекомендую спробувати приготувати таку страву - це може бути як самостійний вечерю чи обід, або ж можна його подавати як салат або закуски до гарнірів і м'яса. Бажаю удачі!

  • Гливи - 500 грам
  • Баклажани - 1-2 штук (в залежності від розміру - один великий або два маленьких)
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - 0.5 пучка (я використовувала зелений молодий цибулю)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Соус теріякі - 1 Чайна ложка( можна замінити медом)
  • Крохмаль картопляний - 1 Чайна ложка
  • Спеції - За смаком
гливи з баклажанами - фото крок 1
1. Спочатку на рослинному маслі обсмажити цибулю і часник, а коли цибуля стане прозорою - закладаємо гливи. Обсмажити. Поки з грибів не виділили і не випарується волога, після чого вогонь зменшимо.
гливи з баклажанами - фото крок 2
2. Щоб баклажани не гірчить, повністю очищаємо їх від шкірки, ріжемо брусочками і посипаємо сіллю. Коли виділиться"роса" , промиваємо їх і відправимо гаситися до грибам.
гливи з баклажанами - фото крок 3
3. Окремо змішаємо соєвий соус, соус теріякі або мед з крохмалем. Зручно це зробити, розбавивши цю масу приблизно 0.5 склянки окропу - цей соус перемішаємо, щоб крохмаль розчинився, і відправимо в сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо. Коли і гриби, і баклажани будуть готові, додамо зелень і спеції за смаком.
гливи з баклажанами - фото крок 4
4. От і все! Прикрашаємо і подаємо до столу! смачного!

Схожі рецепти