Генуезький бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати справжню італійську бісквіт, який найчастіше називають генуезьким! Такий бісквіт стане прекрасною основою для святкового торта. Легкий, пишний і дуже смачний!
Перед вами - класичний рецепт, який розповість, як приготувати генуезький бісквіт. Щоб він вийшов таким, як у італійців, рекомендую обов'язково дотримуватися актуальною рецептури, описаної тут в покрокової інструкції. Хай щастить!
- Яйця - 6 штук
- Борошно - 130 грам
- Крохмаль - 15 грам
- Цукор - 160 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Шоколад білий - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Вершкове масло і білий шоколад розтопіть на паровій бані. Остудіть.
У сотейник вбиваємо яйця, кладемо цукор. Прогреваем до 30 градусів на повільному вогні при постійному збиванні.
Знімаємо масу з вогню і збиваємо міксером 15 хвилин.
Вийдуть біла пишна маса.
Просіваємо борошно з розпушувачем і крохмалем. Втручаємося 1/3 частина в яєчну масу.
Вливаємо половину маслено-шоколадною суміші. Акуратно перемішуємо.
Додаємо ще одну частину борошна і залишки масла з шоколадом. Перемішуємо. Вводимо борошно, що залишилося, ще раз перемішуємо. Вливаємо тісто в роз'ємну форму (діаметр 24 см). Випікаємо в духовці 20 хвилин, температура 180 градусів. Потім знижуємо до 170 і випікаємо ще 10 хвилин.
Готовий бісквіт потрібно остудити, а потім витягти з форми.
Смачного!