Рецепт Генуезький бісквіт фото

Генуезький бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Бісквіт

Спробуйте приготувати справжню італійську бісквіт, який найчастіше називають генуезьким! Такий бісквіт стане прекрасною основою для святкового торта. Легкий, пишний і дуже смачний!

Перед вами - класичний рецепт, який розповість, як приготувати генуезький бісквіт. Щоб він вийшов таким, як у італійців, рекомендую обов'язково дотримуватися актуальною рецептури, описаної тут в покрокової інструкції. Хай щастить!

  • Яйця - 6 штук
  • Борошно - 130 грам
  • Крохмаль - 15 грам
  • Цукор - 160 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Шоколад білий - 50 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
генуезький бісквіт - фото крок 1
Вершкове масло і білий шоколад розтопіть на паровій бані. Остудіть.
генуезький бісквіт - фото крок 2
У сотейник вбиваємо яйця, кладемо цукор. Прогреваем до 30 градусів на повільному вогні при постійному збиванні.
генуезький бісквіт - фото крок 3
Знімаємо масу з вогню і збиваємо міксером 15 хвилин.
генуезький бісквіт - фото крок 4
Вийдуть біла пишна маса.
генуезький бісквіт - фото крок 5
Просіваємо борошно з розпушувачем і крохмалем. Втручаємося 1/3 частина в яєчну масу.
генуезький бісквіт - фото крок 6
Вливаємо половину маслено-шоколадною суміші. Акуратно перемішуємо.
генуезький бісквіт - фото крок 7
Додаємо ще одну частину борошна і залишки масла з шоколадом. Перемішуємо. Вводимо борошно, що залишилося, ще раз перемішуємо. Вливаємо тісто в роз'ємну форму (діаметр 24 см). Випікаємо в духовці 20 хвилин, температура 180 градусів. Потім знижуємо до 170 і випікаємо ще 10 хвилин.
генуезький бісквіт - фото крок 8
Готовий бісквіт потрібно остудити, а потім витягти з форми.
генуезький бісквіт - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти