Рецепт Генуезький бісквіт фото

Генуезький бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Спробуйте приготувати справжню італійську бісквіт, який найчастіше називають генуезьким! Такий бісквіт стане прекрасною основою для святкового торта. Легкий, пишний і дуже смачний!

Опис приготування:

Перед вами - класичний рецепт, який розповість, як приготувати генуезький бісквіт. Щоб він вийшов таким, як у італійців, рекомендую обов'язково дотримуватися актуальною рецептури, описаної тут в покрокової інструкції. Хай щастить!

  • Яйця - 6 штук
  • Борошно - 130 грам
  • Крохмаль - 15 грам
  • Цукор - 160 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Шоколад білий - 50 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
генуезький бісквіт - фото крок 1
Вершкове масло і білий шоколад розтопіть на паровій бані. Остудіть.
генуезький бісквіт - фото крок 2
У сотейник вбиваємо яйця, кладемо цукор. Прогреваем до 30 градусів на повільному вогні при постійному збиванні.
генуезький бісквіт - фото крок 3
Знімаємо масу з вогню і збиваємо міксером 15 хвилин.
генуезький бісквіт - фото крок 4
Вийдуть біла пишна маса.
генуезький бісквіт - фото крок 5
Просіваємо борошно з розпушувачем і крохмалем. Втручаємося 1/3 частина в яєчну масу.
генуезький бісквіт - фото крок 6
Вливаємо половину маслено-шоколадною суміші. Акуратно перемішуємо.
генуезький бісквіт - фото крок 7
Додаємо ще одну частину борошна і залишки масла з шоколадом. Перемішуємо. Вводимо борошно, що залишилося, ще раз перемішуємо. Вливаємо тісто в роз'ємну форму (діаметр 24 см). Випікаємо в духовці 20 хвилин, температура 180 градусів. Потім знижуємо до 170 і випікаємо ще 10 хвилин.
генуезький бісквіт - фото крок 8
Готовий бісквіт потрібно остудити, а потім витягти з форми.
генуезький бісквіт - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти