Рецепт Гарбузовий сік з лимонною кислотою фото

Гарбузовий сік з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Напої, Соки

Гарбузовий сік - один з найкорисніших, тому готуємо його в сезон на кожен день і про запас на час, коли гарбуз зникає з прилавків.

Гарбузовий сік багатий величезною кількістю вітамінів і мікроелементів. Особливо він корисний для печінки. Помаранчевий колір гарбуза обумовлений наявністю великої кількості бета-каротину, який наш організм перетворює в вітамін А. Готується сік дуже просто при наявності соковижималки. Чим менше він піддається термічній обробці, тим більше користі. Натуральний сік можна трохи розбавити кип'яченою водою. Цукор кладіть до смаку. Його можна і зовсім не класти, коли трапляється солодкий сорт гарбуза.

  • Гарбуз - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
  • Цукор - За смаком
гарбузовий сік з лимонною кислотою - фото крок 1
Підготуйте для приготування соку гарбуз, лимонну кислоту і цукор.
гарбузовий сік з лимонною кислотою - фото крок 2
Гарбуз очистите, помийте і наріжте невеликими шматочками, які зручно пропускати через соковижималку.
гарбузовий сік з лимонною кислотою - фото крок 3
Пропустіть гарбуз через соковижималку.
гарбузовий сік з лимонною кислотою - фото крок 4
Перелийте сік в каструлю з товстим дном і поставте на плиту. Додайте цукор за смаком.
гарбузовий сік з лимонною кислотою - фото крок 5
Проваріть сік 5-6 хвилин. Додайте лимонну кислоту і перемішайте.
гарбузовий сік з лимонною кислотою - фото крок 6
Налийте гарбузовий сік в стерилізовані банки і закатати кришкою. Зберігайте в прохолодному місці.
гарбузовий сік з лимонною кислотою - фото крок 7
Гарбузовий сік з лимонною кислотою готовий. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти