Гарбузовий сік з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)
Гарбузовий сік - один з найкорисніших, тому готуємо його в сезон на кожен день і про запас на час, коли гарбуз зникає з прилавків.
Гарбузовий сік багатий величезною кількістю вітамінів і мікроелементів. Особливо він корисний для печінки. Помаранчевий колір гарбуза обумовлений наявністю великої кількості бета-каротину, який наш організм перетворює в вітамін А. Готується сік дуже просто при наявності соковижималки. Чим менше він піддається термічній обробці, тим більше користі. Натуральний сік можна трохи розбавити кип'яченою водою. Цукор кладіть до смаку. Його можна і зовсім не класти, коли трапляється солодкий сорт гарбуза.
- Гарбуз - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
- Цукор - За смаком
Підготуйте для приготування соку гарбуз, лимонну кислоту і цукор.
Гарбуз очистите, помийте і наріжте невеликими шматочками, які зручно пропускати через соковижималку.
Пропустіть гарбуз через соковижималку.
Перелийте сік в каструлю з товстим дном і поставте на плиту. Додайте цукор за смаком.
Проваріть сік 5-6 хвилин. Додайте лимонну кислоту і перемішайте.
Налийте гарбузовий сік в стерилізовані банки і закатати кришкою. Зберігайте в прохолодному місці.
Гарбузовий сік з лимонною кислотою готовий. Можна подавати до столу.