Гарбуз з рисом і сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Блюдо настільки смачне, що не сподобається воно не може. Мал з сухофруктами, просочений ароматами гарбуза і кориці, приготований з додаванням апельсинового соку і меду, - і все це приготовано прямо в гарбузі. Смачно і дуже оригінально!
Опис приготування:
Сухофрукти при приготуванні можете брати абсолютно будь-які, найулюбленіші вами. Також цілком можна додати і інші прянощі, крім кориці: імбир, мускатний горіх, гвоздика, - додавайте то, Що вам подобається!
- Гарбуз зріла - 1 штука
- Мал - 150 грам
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Барбарис - 20 грам
- Мед рідкий - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 2 штуки (великі)
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
1. У гарбуза видаліть все насіння.
2. Мал добре промийте.
3. Відваріть до напівготовності в підсоленій воді.
4. З апельсинів вичавіть сік.
5. Сухофрукти помийте. Великі наріжте, дрібні можна залишити цілком.
6. Мал перемішайте з сухофруктами і викладіть в гарбуз.
7. Додайте мед, корицю і апельсиновий сік. Акуратно перемішайте.
8. Накрийте зрізаною верхівкою від гарбуза.
9. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 2 годин. Подавайте рис прямо в гарбузі. Смачного!