Рецепт Гарбуз з рисом і сухофруктами фото

Гарбуз з рисом і сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Гарбуз , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Блюдо настільки смачне, що не сподобається воно не може. Мал з сухофруктами, просочений ароматами гарбуза і кориці, приготований з додаванням апельсинового соку і меду, - і все це приготовано прямо в гарбузі. Смачно і дуже оригінально!

Опис приготування:

Сухофрукти при приготуванні можете брати абсолютно будь-які, найулюбленіші вами. Також цілком можна додати і інші прянощі, крім кориці: імбир, мускатний горіх, гвоздика, - додавайте то, Що вам подобається!

  • Гарбуз зріла - 1 штука
  • Мал - 150 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Барбарис - 20 грам
  • Мед рідкий - 2 Ст. Ложки
  • Апельсин - 2 штуки (великі)
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 1
1. У гарбуза видаліть все насіння.
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 2
2. Мал добре промийте.
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 3
3. Відваріть до напівготовності в підсоленій воді.
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 4
4. З апельсинів вичавіть сік.
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 5
5. Сухофрукти помийте. Великі наріжте, дрібні можна залишити цілком.
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 6
6. Мал перемішайте з сухофруктами і викладіть в гарбуз.
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 7
7. Додайте мед, корицю і апельсиновий сік. Акуратно перемішайте.
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 8
8. Накрийте зрізаною верхівкою від гарбуза.
гарбуз з рисом і сухофруктами - фото крок 9
9. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 2 годин. Подавайте рис прямо в гарбузі. Смачного!

Схожі рецепти