Гарбуз з сухофруктами в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Хочете знаіть, як зробити гарбуз з сухофруктами в горщику? Я вам розповім! Це блюод оригінальне хоча б тим, що горщик з гарбуза готується в горщику з кераміки і в фользі - цікаво і смачно!
Знаю, що таке блюдо, як гарбуз з сухофруктами в горщику в домашніх умовах в стародавні століття запікали в печі. Уявляю, який був приголомшливий аромат і соковитість, адже піч дозволяє зберегти всі соки блюдо краще, ніж духовка! Однак ж, зате у наших предків не було ні рису. Ні фольги, так що новий рецепт де в чому теж перевершує свого прдшественніка. Давайте ж готувати!
- Мал - 6 Ст. Ложок
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Гарбуз - 500 грам (ціла)
- Вершки 33% - 100 мілілітрів
- Обкладинка - 1.5 чайних ложки
- Чорнослив - 10-15 штук
1. Гарбуз помиємо, обсушити і акуратно вирізаємо серединку.
2. Окремо рис ретельно промиємо і заливаємо окропом - нехай постоїть хоча б 10-15 хвилин, а краще півгодини. Воду зливаємо. А до рису додамо подрібнені сухофрукти, і м'якоть гарбуза, тільки без насіння. Туди ж корицю і мед, перемішаємо. Заливаємо вершками і теж трохи перемішаємо. Цю суміш помістимо в гарбуз.
3. Накриємо гарбуз "кришечкою" з капелюшка, загортаємо в фольгу, поміщаємо в горщик і запікаємо два години при 180 градусах в духоке. Для 15 хвилин до кінця фольгу відкрийте, як на фото, щоб гарбуз підрум'янилася.
4. От і все! Смачного!