Галактобуреко
(покроковий рецепт з фото)
Той, хто хоч раз відпочивав у Греції, назавжди запам'ятав цей смачний пиріг з тіста філо і крему. Давайте приготуємо його вдома! Приготувати його дуже просто, а результат приголомшливий!
Назва цього пирога перекладається як «заварний крем, загорнутий в філо ». Ми будемо готувати десерт-перевертень. Семоліна це різновид манної крупи, вона дрібніша, ніж звичайна манка. Звична нам манка може трохи відчуватися в готовій випічки. Тісто складайте і звертайте не дуже щільно, інакше воно не пропечеться. Смачного!
- Тісто філо - 7 штук (листи)
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 750 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Манна крупа - 50 грам
- Вершкове масло - 150 грам(120 г - в тісто, 30 г - змазування)
- Ванільний цукор - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Розтопити масло. Розстелите пласт тесту філо і змастіть його весь маслом. Проробіть це з кожним листом тесту.

Зберіть тісто у вигляді гармошки по довгій стороні.

Поверніть його равликом.

Змастіть форму маслом і покладіть равлики в форму по колу і одну посередині.

Запікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Для крему збийте яйце з цукром до пишної піни.

Додайте Семоліна і знову збийте.

Доведіть молоко до кипіння. Продовжіть збивати яєчну масу і влийте половину молока. Перелийте суміш в каструлю з молоком, що залишилося і варіть, помішуючи, до загустіння.

Вийміть форму з духовки і залийте верх кремом.

Поставте знову в духовку на 30 хвилин.

Вийміть форму з духовки, змастіть верх маслом і поставте знову на 20 хвилин до готовності.

Вийміть з духовці і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі. Потім проведіть ножем по краю пирога і переверніть його на блюдо.

Остудіть і поставте в холодильник на 4 годину. Змастіть рідким медом і подавайте.

Смачного!