Рецепт Французький омлет на сніданок фото

Французький омлет на сніданок
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти, Яйця, Молоко
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На швидку руку, На сніданок
Омлет

Як приготувати омлет знають, напевно, Усе. А ось як приготувати справжній французький омлет на сніданок? В чому різниця? Є кілька важливих деталей, про яких ви зможете дізнатися з цього рецепта.

Французький омлет на сніданок - відмінний спосіб добре почати день! Аромат цієї страви перенесе вас з вашої кухні на веранду вуличного кафе де-небудь в Провансі. Класичний рецепт французького омлету на сніданок виглядає саме так - без будь-яких наповнювачів. Але варіанти, як зробити французький омлет на сніданок різноманітним обмежуються тільки вашою фантазією! Омлет можна наповнити сиром і шинкою, додати помідори і смажених грибів, прикрасити зеленим горошком. Швидкий, смачний і різноманітний сніданок вам забезпечений!

  • Яйця - 4 штуки
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 скибочку
французький омлет на сніданок - фото крок 1
1. Рецепт і спосіб приготування французького омлету надзвичайно прості. Для початку в миску розбийте яйця, посолити за смаком.
французький омлет на сніданок - фото крок 2
2. Потім акуратно влийте в миску молоко, краще, якщо воно буде кімнатної температури. Розміщуйте масу виделкою. Чи не збивайте, а розмішуйте, і не віночком, а виделкою. У цьому полягає один із секретів приготування саме французького омлету.
французький омлет на сніданок - фото крок 3
3. Розігрійте пательню на плиті. Розтопіть на ній шматочок вершкового масла. Тут теж є пара нюансів. Сковорідка повинна бути з товстим дном, добре розігріта, а масло має топитися, а не кипіти і «шкварчать», інакше французький омлет не вийде повітряним.
французький омлет на сніданок - фото крок 4
4. Коли масло повністю розтопиться, швидко влийте яєчно-молочну масу на сковорідку.
французький омлет на сніданок - фото крок 5
5. Нахиляйте сковороду круговим рухом, як ніби печете млинці, щоб суміш розподілилася рівномірно. Коли омлет схопиться, підійміть його лопаткою, щоб рідка частина суміші затікала під нього. Повторіть так кілька разів, не забуваючи похитувати сковорідкою.
французький омлет на сніданок - фото крок 6
6. Коли омлет виглядає рівномірно пропечений, лопаткою або виделкою, кому як зручно, складіть його навпіл або «конвертиком». Вимкніть плиту, але не знімайте сковороду ще секунд 20-30.
французький омлет на сніданок - фото крок 7
7. Перекладіть омлет на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл. Смачного!

Схожі рецепти