Форель на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Форель - одна з найсмачніших червоних риб, яку з легкістю можна купити в супермаркеті, проте вартість такого делікатесу буде чималою. Пропоную дізнатися, як приготувати форель на грилі.
Таке блюдо переважно готують на святковий стіл (в першу чергу через чималу вартість рибки). Її можна запікати в духовці або на грилі, цілком з ароматними травами і лимоном або стейками. Головне не пересушити рибу, адже готується вона дуже швидко. Смачно подавати рибу з овочами-гриль, якимось соусом або з легким гарніром.
- Стейки форелі - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Соєвий соус - За смаком
- Біле вино - За смаком
- Соняшникова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, koriandr, гірчиця в зернах, чорний перець - За смаком
1. Вибираємо стейки однорідного кольору, тоді у них буде однакова щільність. Шматочки повинні бути 3-4 сантиметра товщиною. Чистимо їх від луски і гарненько моєму в холодній воді, витираємо паперовим рушником.
2. Всі спеції для маринування риби подрібнюємо в ступці, потім натираємо ними кожен шматочок, перекладаємо в пластиковий контейнер і поливаємо соком половинки лимона. Збризгуємо соєвим соусом і білим вином. Ставимо в холодне місце на 60 хвилин.
3. Рибу витираємо серветкою, щоб видалити зайву рідину, змащуємо рослинним маслом. Обсмажуємо форель на сковороді-гриль з кожного боку (не більше п'яти хвилин). Якщо такої сковороди у вас під рукою немає, можна смажити рибу і на решітці з духовки або на мангалі. Подаємо готову форель з скибочкою лимона.