Фокачча на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Чи не можете вирішити, що приготувати на вечерю? Зверніть увагу на цей рецепт фокаччи на сковороді - виходить смачно, а я розповім і покажу, як приготувати цю страву без проблем. Приступаємо!
Фокачча готується з начинкою, яка вибирається за принципом «що є в холодильнику». А ось тісто приготуйте по рецепту, вийде дуже смачно. Тим більше, що тесту не потрібно часу на расстойку: замісили і відразу в духовку. До речі, якщо немає духовки, цю фокаччу можна приготувати і на плиті, щільно закривши кришкою сковороду, на повільному вогні, по 10 хвилин з кожного боку.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вода - 100 грам
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1/2 чайних ложки (миттєві)
- Консервований тунець в олії - 120 грам
- Сир - 200 грам(polutverdиy)
- Чебрець - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. У велику миску просійте борошно, влийте теплу воду, додайте сіль, дріжджі, масло і перемішайте.
2. Перенесіть тісто на робочу поверхню і замісити круте тісто. Накрийте його рушником і залиште на 10 хвилин.
3. Для начинки наріжте сир кубиками, розімніть виделкою шматочки консервованого тунця (попередньо злив масло) і вимийте гілочки чебрецю.
4. Відпочиле тісто розділіть на 2 частини і розкачайте кожну в круг товщиною 0, 5-0, 7 см.
5. На перший пласт тіста викладіть начинку, посипте листочками чебрецю, поперчіть.
6. Накрийте начинку другим шаром тіста, закріпіть краю пирога зубчиками вилки.
7. Сковороду змажте маслом, перекладіть в неї фокаччу і випікайте в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці 5 хвилин. Потім переверніть фокаччу на іншу сторону і випікайте ще 5 хвилин.
8. Подайте гарячу фокаччу відразу ж. Смачного!