Fitci
(покроковий рецепт з фото)
Фітчи - це національне блюдо Туркменії, багато в чому схоже на звичайний м'ясний пиріг, але все ж має деякі відмінності. Головною відмінністю фітчи від м'ясного пирога є співвідношення м'яса і тіста.
Готується фітчи в спеціальних круглих формах, але через брак таких будемо використовувати звичайну металеву форму діаметром 20 см. Начинка фітчи досить незвичайна, оскільки в неї входять крім звичних фаршу і подрібненого лука ще й кефір, який зробить начинку просто неймовірно смачною. Будьте впевнені, такого ви ще не пробували. А щоб спробувати, обов'язково запишіть рецепт, як приготувати фітчи. Впевнена, вам сподобається!
- Борошно - 350 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вода - 150 грам
- Фарш яловичий - 400 грам
- Кефір - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Підготуйте яловичий фарш самостійно або купіть в магазині.
У воді розчиніть сіль і рослинне масло.
Додайте посіяну борошно.
Замісити круте, досить пружне тісто.
Підготуйте начинку. Змішайте яловичий фарш, подрібнену цибулю, кефір, сіль і перець. Зверніть увагу: кефіру можна додати менше, але соковитості трохи убуде. Гарненько перемішайте всю начинку і поставте її на 30 хвилин в холодильник.
Тісто розділи 2 нерівні частини. Більшу частину розкачати і покладіть на дно форми, змащеній олією. Сформуйте високі бортики.
Викладіть м'ясну начинку товстим шаром. Начинки повинно бути мінімум 1, 5 см.
Розкачайте другу частину тесту і накрийте нею пиріг. Зверху змастіть яйцем, присипте кунжутом.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 200 градусів 25-30 хвилин. Фітчи готовий! Їжте із задоволенням!