Фінська вуха з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, насичене і дуже приємне рибна страва, яке сподобається навіть тим, хто до сих пір не їв рибні супчики. Швидкість приготування, мінімум інгредієнтів та й сам смак юшки підкорять вас.
У Фінляндії вміють і люблять готувати страви з риби. Юшку варять по-різному і з різною риби. А ось цей рецепт фінської юшки з вершками підкорив мене своєю простотою і швидкістю. І вуха виходить дуже ніжною, насиченою і поживної. Я впевнена, що вона сподобається навіть тим, хто не любить рибні супчики. Рецепт, який розповість, як приготувати фінську вуха з вершками перед вами. Готуйте і переконайтеся, як це просто і смачно!
- Стейк форелі - 200-250 грам
- Вершки 20 % - 400 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука (ідеально - цибуля-порей)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Стейк форелі ретельно очистимо і промиємо. Narezhem з kusochki, без видалення шкіру і кісточки.
Викладаємо шматочки риби в каструлю, заливаємо приблизно 1 літром води і ставимо варити. Варимо після закипання хвилин 5-7.
Очистимо овочі. За правилами замість ріпчастої цибулі використовується цибуля-порей, його біла частина.
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, цибулю і моркву подрібнюємо. Можна натерти моркву на тертці, можна подрібнити блендером. Викладаємо овочі в каструлю.
Проціджуємо рибний бульйон в каструлю з овочами, додаємо сіль і варимо до готовності картоплі. А рибу розбираємо на шматочки, видаляємо шкіру і кісточки.
Картопля готовий, відправляємо шматочки риби в каструлю, додаємо перець і наливаємо вершки.
Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.
Розливаємо юшку по тарілках, можна додати свіжу зелень. Смачного!