Рецепт Фігурні печива фото

Фігурні печива
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Пасха
Випічка, Печиво

Дуже гарне печиво можна приготувати самим будинку, для цього потрібно трохи часу і велике бажання. Отже, розповідаю, як приготувати фігурні печива, на цей раз - великодні.

Фігурні печива дуже популярні, особливо ті, які оригінально прикрашені. Вони будуть до речі на будь-якому святі, а дітлахи будуть просто в захваті від смачного печива. І не забудьте залучити дітей до прикраси печива - вони в цьому майстри!

  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Ванілін (пакетик) - 1 штука
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 80 грам
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Харчові барвники - За смаком
1
У миску для замісу тіста просійте борошно з розпушувачем. В середині зробіть лунку, додайте вершкове масло, нарізане на маленькі кубики, яйця, цукор, ванільний екстракт і цедру лимона.
2
Починаючи від центру, розтирайте суміш пальцями, поступово втручаючись борошно, до отримання однорідного тіста.
3
Зробіть з тіста кулю, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
4
На столі, подпиленном борошном, розкачайте охолоджене тісто в пласт товщиною 3 мм і фігурними виїмками виріжте печиво.
5
Розкладіть печиво на деко, покрите папером для випічки, і випікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
6
Поки печиво в духовці, зробіть глазур: розмішайте цукрову пудру з водою, розділіть на кілька порцій і пофарбуйте різними харчовими барвниками.
7
Готове печиво розкладіть на решітці на столі, щоб охололи.
8
Прикрасьте фігурне печиво глазур'ю, дайте час їй висохнути, а потім викладіть печиво на блюдо. Смачного!

Схожі рецепти