Рецепт Фігурні печива фото

Фігурні печива
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Пасха
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Дуже гарне печиво можна приготувати самим будинку, для цього потрібно трохи часу і велике бажання. Отже, розповідаю, як приготувати фігурні печива, на цей раз - великодні.

Опис приготування:

Фігурні печива дуже популярні, особливо ті, які оригінально прикрашені. Вони будуть до речі на будь-якому святі, а дітлахи будуть просто в захваті від смачного печива. І не забудьте залучити дітей до прикраси печива - вони в цьому майстри!

  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Ванілін (пакетик) - 1 штука
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 80 грам
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Харчові барвники - За смаком
1
У миску для замісу тіста просійте борошно з розпушувачем. В середині зробіть лунку, додайте вершкове масло, нарізане на маленькі кубики, яйця, цукор, ванільний екстракт і цедру лимона.
2
Починаючи від центру, розтирайте суміш пальцями, поступово втручаючись борошно, до отримання однорідного тіста.
3
Зробіть з тіста кулю, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
4
На столі, подпиленном борошном, розкачайте охолоджене тісто в пласт товщиною 3 мм і фігурними виїмками виріжте печиво.
5
Розкладіть печиво на деко, покрите папером для випічки, і випікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
6
Поки печиво в духовці, зробіть глазур: розмішайте цукрову пудру з водою, розділіть на кілька порцій і пофарбуйте різними харчовими барвниками.
7
Готове печиво розкладіть на решітці на столі, щоб охололи.
8
Прикрасьте фігурне печиво глазур'ю, дайте час їй висохнути, а потім викладіть печиво на блюдо. Смачного!

Схожі рецепти