Фаршировані кальмари
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смачних фаршированих кальмарів. Блюдо ситне, ароматне і безсумнівно дуже корисне! Такі кальмари прикрасять будь-який святковий стіл.
Начиняти кальмарів можна будь-якою начинкою, все залежить від вашої фантазії і смакових уподобань, у мене в цей раз начинка з грибів, рису, овочів і сиру. Блюдо виходить самодостатнім і в гарнір не потребує. Подавайте самостійно з улюбленим соусом. Кальмари за цим рецептом виходять ніжними, соковитими і дуже смачними! Рекомендую обов'язково спробувати всім любителям морепродуктів!
- Тушки кальмара - 4 штуки
- Рис відварний - 200 грам
- Гриби - 150 грам (заморожені печериці)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Крем - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Наріжте цибулю кубиками, моркву натріть на тертці.
3. Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.
4. Додайте гриби і продовжуйте готувати до випаровування рідини.
5. Потім додайте відварений заздалегідь рис, сіль і перець за смаком. Перемішайте і зніміть з вогню.
6. Остудіть трохи і додайте 100 грам тертого сиру і 3 ст. L. Сметани. Перемішайте все ще раз. Начинка готова.
7. Кальмари обдайте окропом і відразу залийте крижаною водою.
8. Очистіть кальмари від шкірки, видаляючи хорду і нутрощі. Зріжте акуратно хвости кальмарів. За бажанням можна їх і залишити, але я віддаю перевагу видаляти.
9. Тушки кальмарів наповніть начинкою, краю скріпіть зубочисткою і викладіть їх в форму для запікання. Я застилаю форму фольгою, але це не обов'язково. Дно в будь-якому випадку змастіть рослинною олією.
10. Змастіть тушки сметаною і посипати сиром. Запікайте при 180 градусах з 20 хвилин.
11. Фаршировані кальмари готові. Смачного!