Фарширована курка в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Яке блюдо завжди ставлять посередині святкового столу - звичайно ж, фаршировану курку. І якщо у вашому будинку намічається грандіозне свято, я пропоную вам свій рецепт смачної курки в рукаві.
Хоча все господині до свята готують різні страви, але майже у кожної серед різних страв можна побачити на столі ароматну курочку. Я не стала винятком, і практично до всіх свят роблю ось таку фаршировану курку в рукаві в домашніх умовах. Всім нашим друзям вона дуже сподобалася, тому вони завжди заздалегідь цікавляться, чи буду я робити це чудове блюдо. Можливо, ви теж оціните мій простий рецепт фаршированої курки в рукаві і приготуєте такого птаха для своїх гостей.
- Курка - 1, 3-1, 5 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Хліб білий - 4-5 скибочок (підсохлий)
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Вода - 1/4 склянки
- Масло топлене - 100 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Почніть з того, Наріжте цибулю дрібно, а білий хліб поріжте кубиками або просто руками розірвіть його на невеликі шматочки. З'єднайте хліб і цибулю в глибокій мисці.
В іншу миску розбийте яйця, влийте до них приблизно 1/4 склянки води і гарненько все збийте. Отриману суміш перелийте в миску до хліба і цибулі.
Додайте половину топленого масла.
Посипте сіллю і перцем за смаком, акуратно перемішайте всі інгредієнти.
Тушку курки промийте і насухо промокніть паперовими рушниками, потім нафаршіруйте її начинкою, але не викладайте начинку занадто щільно.
Тепер курку слід змастити з усіх боків залишилися топленим маслом.
Посолити і приправити її перцем, ви можете також використовувати і інші спеції на ваш смак.
Помістіть курку в рукав і зафіксуйте його краю спеціальними зажимами. Зверху на рукаві слід зробити пару невеликих отворів ножицями для виходу пара.
Випікати курку слід при 170-180 градусах протягом 2-2, 5 годин.
Після чого акуратно розрізаємо рукав і перекладаємо ароматну птицю на блюдо - подаємо її до столу. Приємного всім апетиту!