Курка в рукаві, фарширована рисом
(покроковий рецепт з фото)
Це відмінний варіант для основного блюда - курка в рукаві, фарширована рисом і овочами. Ситно, смачно і корисно. Що може бути краще?
Класичний рецепт курки в рукаві, фаршированої рисом, найчастіше передбачає в якості доповнення до начинки смажені гриби або сухофрукти, наприклад. В даному випадку начинка не тільки смачна, але і корисна, так як це овочі. Використовувати можна абсолютно будь-які овочі, які вам до смаку.
- Курка - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Ось такий досить простий набір інгредієнтів необхідний для приготування цієї страви.
2. Мал потрібно відварити в підсоленій воді до напівготовності. Остудити трохи. Тим часом можна зайнятися овочами. Морква вимити, очистити і натерти на тертці. Кабачок як слід вимити, при необхідності видалити шкірку і нарізати дрібними кубиками.
3. З'єднати рис з овочами. Посолити і поперчити за бажання. Можна використовувати помідори, щоб начинка була більш соковитою.
4. Птицю вимити, обсушити паперовим рушником і натерти спеціями (сіллю, перцем, приправами за смаком). Помістити всередину начинку.
5. Тепер курочку можна акуратно перемістити в рукав, закріпити краю з двох сторін. Відправити в розігріту духовку.
6. Випікається курка в рукаві, фарширована рисом, в домашніх умовах від 60 до 90 хвилин (в залежності від розміру і температури духовки). Після приготування рукав потрібно акуратно розрізати і викласти птицю на блюдо для подачі.