Фарширована курка без кісток
(покроковий рецепт з фото)
Така фарширована курка без кісток в домашніх умовах призначена для святкового столу. Готувати її трохи клопітно, але результат вразить навіть найвимогливіших гурманів.
Що може бути красивіше і смачніше, ніж фарширована курка без кісток в домашніх умовах? Готувати її досить клопітно, оскільки тушку слід повністю звільнити від кісток. Все інше - робиться просто і начинка може бути найрізноманітнішою.
- Курка тушка - 1 штука
- Свинина - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Сир - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Кнопка - 3 скибочки
- Куряче яйце - 1 штука
1. Найвідповідальніше в приготуванні цієї страви - це підготовка курки. Для початку слід по середині спини, після чого надрізати шкіру і трохи зачепити саме м'ясо.
2. Відвертаємо ліву сторону і і відтягує трохи шкіру. Після цього біля ребер підрізаємо трохи м'яса і доходимо до з'єднання стегна. Коли вам вдасться намацати суглоб, потрібно буде відокремити стегнову кістку і по аналогії впорається іншими частинами.
3. Наступним етапом будуть ребра і спинка, які потрібно буде витягти таким же способом. І ще - підрізавши кіль потрібно буде витягнути філе. Як тільки все кістки будуть вилучені, м'ясо можна буде легко вивернути назовні. Коли виходить тушка без кісток, нам легко можна буде начинити курку. Всі кісткові залишки підійдуть для бульйону.
4. Отриману тушку слід натерти перцем і сіллю, після чого залишити маринуватися на одну годину. Заздалегідь заморозьте вершкове масло і дрібно порубати зелень.
5. На великій тертці подрібнюємо сир. Краще використовувати тверді сорти, в Пармезан.
6. Свинину, хліб і цибулю нарізаємо дуже дрібно, додаємо зелень і сир, а також вершкове масло. Можна також припустити все через м'ясорубку. Після цього слід влити збите яйце і змішати з фаршем.
7. Начиняємо курку і зшиваємо її по краях. Я зазвичай користуюся нитками і зубочистками.
8. Відправляємо нашу курочку в духовку на одну годину. Вогонь краще зменшити, а поруч можна викласти помідори та інші овочі. Так у нас вийде фарширована курка без кісток в домашніх умовах і овочами.
9. Подавати курку можна на листі салату і разом з запеченими овочами. Естетичніше буде, якщо її нарізати і залишити на блюді в розрізає вигляді.