Новорічна курочка без кісток, фарширована по-тоскански
(покроковий рецепт з фото)
Хоча курку в повсякденному кухні готують дуже часто, але все-таки в святкові дні її теж люблять подавати (особливо в зимові вечори). На неї точно буде попит серед гостей і близьких. Рекомендую!
Якщо ви також обожнюєте м'ясо цього птаха, вам припаде до душі мій рецепт. У ньому я описала для вас, як приготувати новорічну курочку без кісток, фаршировану по-тоскански. Саме трудомістке в цій страві - випатрати правильно тушку. А ось начинку можна спробувати різну. Спробуйте зробити з моєю, вона ситна.
- Курка - 1 штука (тушка)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Білий хліб - 3 штуки (скибочку)
- Свинина - 200 грам
- Пармезан - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком (тертий)
- Чорний мелений перець - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Шавлія - За смаком
- Помідори черрі - 10 штук
Тушку покладіть спинкою вгору. Надріжте шкірку і тонкий шар м'яса уздовж хребта. З лівого боку тримайте шкіру, надріжте плоть уздовж ребер.
Відокремте стегнову кістку від остава. Потім у крильця теж відокремте суглоб. Зробіть ці ж маніпуляції з правою стороною.
Реберної частина і хребет відокремте від тушки. Кілі відділи філе. Крильця теж треба видалити. Загалом, повинна залишитися тушка без кісток (беручи до уваги гомілки). Приправити сіллю і poperčite Kuric. Залиште її маринуватися на годину.
Займіться начинкою. Свинину, очищений цибулю і хліб подрібніть. Сир і масло натріть на крупній тертці. Зелень промийте і нарубати.
До цих інгредієнтів додайте сіль, перець і мускатний горіх, а також збите яйце. Акуратно перемішайте начинку.
Начинкою нафаршируйте тушку. Зашийте шкіру бавовняної білою ниткою.
У форму для запікання влийте оливкову олію. Швом вниз покладіть курку. Посипте її шавлією. Поруч укладіть промиті помідори.
Запікайте блюдо при 180 градусах в духовці протягом 1, 5-2 годин. Поливайте курку утворився жиром під час готування. Вдалого Нового року!