Баклажани по-тоскански
(покроковий рецепт з фото)
Не дивуйтеся тому, що на фото бутерброд! Адже з рецептом баклажан по-тоскански Ви навчитеся готувати відмінну їжу для ланчу на всю сім'ю.
Хто сказав, що баклажани - це суто ікра або смажені кільця? Баклажани відмінно зморив і в рагу, і запікати їх можна, наприклад. Італійці, які люблять і овочі, і борошняне, пропонують свій оригінальний рецепт баклажан, з яким я познайомилася в подорож по Італії. Для приготування баклажан по-тоскански можна взяти вже готову чіабатту, спростивши собі готування. Дивимося нижче рецепт з фото.
- Чіабатта - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Моцарелла - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Червона цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Оливкова олія - 100 грам
- Прованські трави - За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
Всі овочі промийте і наріжте середніми кубиками.
Викладіть їх в посуд для запікання.
Тепер зробимо заправку: змішайте оливкова олія з прованськими травами, часником і перцем.
Залийте заправкою овочі і відправте їх на 15-20 хвилин в розігріту до 180 З духовку. Овочі повинні підрум'янитися, стати хрусткими.
Дістаємо овочі, даємо їм охолонути.
Чіабатту розрізаємо вздовж. Гарненько змащуємо сирним сиром.
Тепер викладаємо на чіабатту моцарелу, потім овочі і накриваємо другою половинкою чіабатти. Моцареллу можна замінити бринзою. При бажанні можна також додати тонко нарізаний бекон.
Тепер відправляємо чіабатту в духовку на 2-3 хвилини. Готові баклажани по-тоскански їмо поки хліб не охолов. Можна розрізати на кілька шматочків. От і все! Смачного)