Кабачки по-тоскански
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки по-тоскански в моєму розумінні повинні готується з родзинками, горішками, часником і цибулею. Обсмажуємо кабачки, цибуля і часник. Додаємо до готовим овочам родзинки, горіхи і подрібнені листочки м'яти. Усе!
Як приготувати кабачки по-тоскански?
1. Кабачки промийте, очистіть від шкірки (якщо вони не молоді, а вже бувалі) і наріжте кільцями по сантиметру товщиною (якщо кабачки великі) або 3 см, якщо кабачки зовсім маленькі. Викладіть їх в тарілку, присипте сіллю і залиште на годину.
2. У той же час в іншій мисці замочіть чорний родзинки без кісточок або корейку у вині або лимонному соці також на годину.
3. Через годину кабачки промийте водою і просушіть. Сушити будемо так: акуратно пальцями видавив рідина.
4. Очистіть цибулю і часник, цибулю наріжте невеликими кубиками, часник 0 пластинками.
5. У сковороді на олії обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору. Часник в сковороду додайте, коли цибуля вже стане м'яким.
6. До цибулі та часнику додайте кабачки. Обсмажуйте їх протягом 15 хвилин, не забувайте перевертати.
7. В кінці смаження додайте горішки і родзинки з соком або вином. Потомити ще кілька хвилин.
8. Додайте нарізану м'яту і зніміть з вогню.
Кабачки по-тоскански готові!
Смачного!
- Кабачки (цукіні) - 1-2 штук
- Лимонний сік або біле вино- 1/2 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Арахіс або кедрові горішки- 1/2 склянки
- Масло оливкове - 4-6 Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- М'ята свіжа - - За смаком
- Корейка або чорний родзинки- 1/2 склянки
1. Кабачки промийте, очистіть від шкірки (якщо вони не молоді, а вже бувалі) і наріжте кільцями по сантиметру товщиною (якщо кабачки великі) або 3 см, якщо кабачки зовсім маленькі. Викладіть їх в тарілку, присипте сіллю і залиште на годину.
2. У той же час в іншій мисці замочіть чорний родзинки без кісточок або корейку у вині або лимонному соці також на годину.
3. Через годину кабачки промийте водою і просушіть. Сушити будемо так: акуратно пальцями видавив рідина.
4. Очистіть цибулю і часник, цибулю наріжте невеликими кубиками, часник 0 пластинками.
5. У сковороді на олії обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору. Часник в сковороду додайте, коли цибуля вже стане м'яким.
6. До цибулі та часнику додайте кабачки. Обсмажуйте їх протягом 15 хвилин, не забувайте перевертати.
7. В кінці смаження додайте горішки і родзинки з соком або вином. Потомити ще кілька хвилин.
8. Додайте нарізану м'яту і зніміть з вогню.
Кабачки по-тоскански готові!
Смачного!