Фарш з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Набридли котлети і рисовий гарнір? Давайте зробимо нову страву з тих же інгредієнтів. Фарш з рисом в духовці - це дуже смачне і просте в приготуванні блюдо домашньої кухні. Вам сподобається!
Ви хороша господиня, але домашнім набридли традиційні страви? Всі ті ж інгредієнти - рис і м'ясний фарш - тільки в новій комбінації, і у вас на столі нову страву. Простий рецепт приготування фаршу з рисом не зажадає від вас багато зусиль. Отже, поїхали:
1. Варимо рис. Закип'ятити воду, посолити і засиплемо промиту крупу.
2. Поки вариться рис, займемося овочами. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці.
3. Підсмажимо цибулю з морквою на сковороду з рослинним маслом.
4. Додаємо до овочів на сковорідку фарш і обсмажуємо хвилин 15.
5. Мал сварился, охолоджуємо його.
6. Додаємо до рису обсмажений з цибулею і морквою фарш, солимо. Саме час додати і спеції.
7. У теплу масу з рису і фаршу додаємо яйця і сметану. Добре вимішуємо.
8. Краї форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, можна присипати меленими сухарями. Викладаємо у форму приготовану масу, разравниваем. Верх смажена сметаною.
9. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Власне, от і все. Готову страву дістаємо з духовки, злегка охолоджуємо і подаємо до столу з кетчупом або з іншим соусом.
Смачного! Сподіваюся, рецепт фаршу з рисом в духовці вам стане в нагоді.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вода - 2, 5 склянки
1. Варимо рис. Закип'ятити воду, посолити і засиплемо промиту крупу.
2. Поки вариться рис, займемося овочами. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці.
3. Підсмажимо цибулю з морквою на сковороду з рослинним маслом.
4. Додаємо до овочів на сковорідку фарш і обсмажуємо хвилин 15.
5. Мал сварился, охолоджуємо його.
6. Додаємо до рису обсмажений з цибулею і морквою фарш, солимо. Саме час додати і спеції.
7. У теплу масу з рису і фаршу додаємо яйця і сметану. Добре вимішуємо.
8. Краї форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, можна присипати меленими сухарями. Викладаємо у форму приготовану масу, разравниваем. Верх смажена сметаною.
9. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Власне, от і все. Готову страву дістаємо з духовки, злегка охолоджуємо і подаємо до столу з кетчупом або з іншим соусом.
Смачного! Сподіваюся, рецепт фаршу з рисом в духовці вам стане в нагоді.