Рецепт Дюшбара фото

Дюшбара
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У всіх кухнях світу є своя візитна картка - блюдо, яке готує кожна господиня. Я хочу запропонувати вам зварити апетитний, ситний і дуже оригінальний азербайджанський супчик на обід.

Опис приготування:

Поспішаю розповісти вам, як приготувати Дюшбара - наваристий суп з мініатюрними пельмешками. Хочу зауважити, що варіантів рецепта існує багато, в кожній родині його можуть готувати по-різному. Для бульйону традиційно використовують баранину, але підійде також яловичина. Що стосується пельменів, то їх особливість саме в дуже маленькому і акуратному розмірі. Спробуйте, блюдо напевно припаде до смаку і дорослим, і діткам.

  • Борошно - 2 склянки
  • Яйце - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • М'ясо - 350 грам (яловичина або телятина )
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Хліб - 1 скибочку
  • Кістки - За смаком (бульйон)
  • Морква - 1-2 штук
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець - За смаком
  • Шафран - За смаком
  • Зелень - За смаком (краще кінза)
дюшбара - фото крок 1
1. Насамперед потрібно поставити варитися бульйон. У каструлю викладіть кісточки, овочі за смаком, лавровий лист для аромату. Після закипання приберіть піну, зменшіть вогонь і варіть 1-1.5 годину.
дюшбара - фото крок 2
2. А тим часом можна зайнятися тестом. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль і яйця.
дюшбара - фото крок 3
3. Перемішайте і тонкою цівкою додайте невеликими порціями воду (кількість вказати складно, все залежить від самої борошна і розміру яєць).
дюшбара - фото крок 4
4. Замісити круте пельменне тісто. Скачайте його в кульку і залиште на півгодинки.
дюшбара - фото крок 5
5. За цей час можна зробити начинку для наших пельменів. Пропустіть через м'ясорубку м'ясо, замочений в молоці або воді шматок хліба, цибулину і часник. Додайте сіль.
дюшбара - фото крок 6
6. Крім того, в фарш можна додати улюблені спеції: паприка, гострий перець, koriandr і t.d. Все як слід перемішайте.
дюшбара - фото крок 7
7. На робочому столі розкачайте дуже тонко тісто.
дюшбара - фото крок 8
8. Спочатку наріжте його смужками приблизно по 1.5-2 см, а потім - на невеликі квадрати.
дюшбара - фото крок 9
9. У центр кожного викладіть фарш, akkuratno кінець палиці.
дюшбара - фото крок 10
10. Готові пельмені викладайте на присипану борошном поверхню.
дюшбара - фото крок 11
11. Готовий бульйон процідити (лавровий лист можна залишити). Додайте трохи шафрану для більш інтенсивного кольору. У киплячий бульйон опустіть дюшбара - наші пельмені.
дюшбара - фото крок 12
12. Варіть хвилин 5-7 на середньому вогні. Перед подачею доповніть супчик подрібненою зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти