Dunganskaya Дніпропетровськ
(покроковий рецепт з фото)
Хочу навчити вас, як приготувати Дунганскій локшину своїми руками. Крім того, що вона є невід'ємним інгредієнтом лагмана, її можна подавати до столу з м'ясом, морепродуктами, соусом до смаку.
Як і у більшості традиційних страв, у цій локшини існує маса варіантів. Перед вами один з найпростіших рецептів, адже в тісто використовується всього 3 інгредієнта. Сам процес витягування локшини нехай вас не лякає, там немає нічого складного, з цим впорається навіть новачок. Домашня Дунганскій локшина - це неймовірно смачно, тому рекомендую!
- Борошно - 1 Склянка
- Вода - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки (приблизно)
1. Насамперед замісіть просте тісто з борошна і води з сіллю. Скачайте в кульку, залиште "відпочити" . Кожні 10 хвилин обминають тісто, щоб воно було м'яким.
2. Приблизно через півгодини викладіть тісто на тарілку, змащену олією. Умочіть його в масло з усіх боків.
3. У такому вигляді залиште тісто ще на 5-10 хвилин. Після гострим ножем наріжте на 4 частини.
4. З кожної частини тесту акуратно сформуйте тонкі ковбаски, розгортаючи їх руками і розтягуючи.
5. Готові ковбаски викладіть на тарілку, знову змастити з усіх боків маслом і залиште "відпочити" хвилин 15. Це важливий момент: чергувати роботу з тестом і давати йому полежати трохи.
6. Роботу продовжуйте, витягаючи локшину і роблячи її все тонше. Складайте на змащену маслом тарілку спіралькою.
7. Продовжуйте витягати локшину, поки вона не стане досить тонкої. В процесі обов'язково змащуйте руки маслом, щоб було зручно працювати з тестом.