Рецепт Дріжджові пиріжки з печінковою начинкою фото

Дріжджові пиріжки з печінковою начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Субпродукти , Дріжджове тісто , Печінка
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У кожної господині є свій рецепт пиріжків, найвдаліший і перевірений часом. Я люблю дріжджові пиріжки з печінковою начинкою і часто їх готую вдома. Рум'яний, пишні і дуже смачні - це щось!

Опис приготування:

Пиріжки - споконвічно російська випічка з різноманітними начинками. Вони можуть бути солодкими і солоними, на дріжджовому тесті або на кефірному, смажені або печені: варіантів маса. Але їх об'єднує одне: вони всі без винятку дуже смачні. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати дріжджові пиріжки з печінковою начинкою. Начинку для пиріжків можна робити з яловичої, свинячий, курячої або індичої печінки. У рецепті яловича печінка, але я також роблю пиріжки з курячою печінкою, вони трохи ніжніше. Цей рецепт пиріжків універсальний, їх можна посмажити на сковороді, а якщо хочете більш легкий варіант без масла, можна запекти в духовці. Ситно, дуже калорійне, але шалено смачно!

  • Борошно - 5, 5 склянки
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка(+1/2 для начинки)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 2 склянки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(+ 2 ст.Л. Для начинки)
  • Печінка яловича - 900 грам (або свиняча)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
дріжджові пиріжки з печінковою начинкою - фото крок 1
Печінка помийте, залийте водою і поставте варитися на 2 годину.
дріжджові пиріжки з печінковою начинкою - фото крок 2
Змішайте борошно, 1 ст.Л. Солі, цукор, дріжджі, 3 ст.Л. Рослинного масла і воду. Замісити круте тісто. Поставте в тепле місце на 1 час. Через годину обомніте тісто і знову поставте підходити.
дріжджові пиріжки з печінковою начинкою - фото крок 3
Коли печінка звариться, подрібніть її за допомогою блендера.
дріжджові пиріжки з печінковою начинкою - фото крок 4
Цибуля чистий, дрібно поріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте його до подрібненої печінки і добре все перемішайте.
дріжджові пиріжки з печінковою начинкою - фото крок 5
Коли тісто підійде, розділіть його на маленькі шматочки, розкачайте кружками. У кожен гурток покладіть начинку і защипати пальцями.
дріжджові пиріжки з печінковою начинкою - фото крок 6
Зробіть інші пиріжки таким же методом. Залиште пиріжки на расстойку ще на 15-20 хвилин.
дріжджові пиріжки з печінковою начинкою - фото крок 7
Нагрійте масло в сковороді і обсмажте пиріжки з обох боків до золотистого кольору. Перед подачею покладіть пиріжки на серветку, щоб скло зайве масло.

Схожі рецепти