Рецепт Дріжджові оладки з яблуками фото

Дріжджові оладки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Побалуйте своїх рідних у вихідний день смачними і пишними оладками. Всі будуть задоволені, гарний настрій на весь день забезпечено! І витраченого на приготування часу вам зовсім не буде шкода.

Опис приготування:

Як приємно в вихідний день почастувати своїх рідних на сніданок смачними пишними оладками. Аромат жаряться оладок наповнить ваш будинок теплом і затишком. Такі оладки подобаються всім: і дорослим, і малюкам. Подавати їх до столу можна і з сиропом, і з варенням, і зі сметаною або медом. Все залежить від вашого смаку. Рецепт приготування дріжджових оладок з яблуками простий, але не дуже швидкий, адже тісто має кілька раз підійти. Але захоплення на обличчях ваших рідних і чудовий смак оладок варті того, щоб піднятися в вихідний день раніше. Розповідаю, як приготувати дріжджові оладки з яблуками.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Борошно - 500 грам
  • Сухі дріжджі - 3, 5 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів(2 столові ложки - в тісто, інше - для смаження)
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Яблуко - 2 штуки (середнього розміру)
дріжджові оладки з яблуками - фото крок 1
Виливаємо тепле молоко в глибоку миску, в якій будемо робити тісто. Додаємо сухі дріжджі і борошно. Ретельно розмішуємо.
дріжджові оладки з яблуками - фото крок 2
Накриваємо миску з тістом рушником і ставимо в тепле місце. Хв 30-35 опара повинна піднятися.
дріжджові оладки з яблуками - фото крок 3
Коли опара підніметься, додаємо в неї рослинне масло, яйця, сіль, цукор - звичайний і ванільний.
дріжджові оладки з яблуками - фото крок 4
Ретельно розмішуємо тісто до однорідності, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.
дріжджові оладки з яблуками - фото крок 5
Моєму яблука, якщо шкірка у них дуже жорстка - можна її очистити. Нарізаємо яблука невеликими кубиками. Можна натерти їх на крупній тертці.
дріжджові оладки з яблуками - фото крок 6
Додаємо яблука в піднялося тісто, перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.
дріжджові оладки з яблуками - фото крок 7
Хвилин через 20 тісто з яблуками підніметься і можна починати смажити оладки. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Змочуємо ложку в холодній воді, набираємо нею тісто і викладаємо на сковороду.
дріжджові оладки з яблуками - фото крок 8
Обсмажуємо оладки з двох сторін до красивого рум'яно-золотистого кольору. Смажимо на вогні вище середнього, обов'язково dolivaem масло.

Схожі рецепти