Дріжджові оладки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте своїх рідних у вихідний день смачними і пишними оладками. Всі будуть задоволені, гарний настрій на весь день забезпечено! І витраченого на приготування часу вам зовсім не буде шкода.
Як приємно в вихідний день почастувати своїх рідних на сніданок смачними пишними оладками. Аромат жаряться оладок наповнить ваш будинок теплом і затишком. Такі оладки подобаються всім: і дорослим, і малюкам. Подавати їх до столу можна і з сиропом, і з варенням, і зі сметаною або медом. Все залежить від вашого смаку. Рецепт приготування дріжджових оладок з яблуками простий, але не дуже швидкий, адже тісто має кілька раз підійти. Але захоплення на обличчях ваших рідних і чудовий смак оладок варті того, щоб піднятися в вихідний день раніше. Розповідаю, як приготувати дріжджові оладки з яблуками.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Сухі дріжджі - 3, 5 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів(2 столові ложки - в тісто, інше - для смаження)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Яблуко - 2 штуки (середнього розміру)
Виливаємо тепле молоко в глибоку миску, в якій будемо робити тісто. Додаємо сухі дріжджі і борошно. Ретельно розмішуємо.
Накриваємо миску з тістом рушником і ставимо в тепле місце. Хв 30-35 опара повинна піднятися.
Коли опара підніметься, додаємо в неї рослинне масло, яйця, сіль, цукор - звичайний і ванільний.
Ретельно розмішуємо тісто до однорідності, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.
Моєму яблука, якщо шкірка у них дуже жорстка - можна її очистити. Нарізаємо яблука невеликими кубиками. Можна натерти їх на крупній тертці.
Додаємо яблука в піднялося тісто, перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.
Хвилин через 20 тісто з яблуками підніметься і можна починати смажити оладки. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Змочуємо ложку в холодній воді, набираємо нею тісто і викладаємо на сковороду.
Обсмажуємо оладки з двох сторін до красивого рум'яно-золотистого кольору. Смажимо на вогні вище середнього, обов'язково dolivaem масло.