Дріжджове тісто за 15 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт дріжджового тіста для любителів домашньої здобної випічки. Дивіться і записуйте як приготувати дріжджове тісто за 15 хвилин в свою кулінарну книгу!
Щоб вироби з дріжджового тесту не були Клеклі і добре підійшли, тесту потрібно дати расстояться гарненько, воно повинно підійти. Сам процес приготування займає всього 15 хвилин. Щоб приготувати дріжджове тісто за 15 хвилин, нам знадобиться: сухі дріжджі, борошно пшеничне, масло вершкове і окріп. Ще таке тісто називають тестом на окропі.
- Окріп - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Масло рослинне - 30 грам
- Яйце - 2 штуки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
В окропі розмішайте вершкове масло до розчинення, потім додайте рослинне масло.
Додайте два яйця і цукор.
Перемішайте гарненько.
Потім додайте дріжджі - столову ложку з гіркою.
Останньою додаємо борошно і замішуємо тісто.
Тісто має бути м'яким і повітряним, не крутим.
Ось тісто дріжджове за 15 хвилин і майже. Дайте йому підійти в теплому місці близько години, а ви поки можете займатися своїми справами. За бажанням додайте родзинки або курагу в тісто. З нього вийдуть відмінні булочки. Смачного!