Дріжджове тісто з сухих дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки винаходу сухих дріжджів процес випічки став набагато простіше. Користуючись рецептом, як приготувати дріжджове тісто з сухих дріжджів, кожному вдасться зробити його, навіть якщо перший досвід.
Звичайні дріжджі обов'язково повинні бути свіжими, інакше випічка не вийде. Тим же, хто робить таке тісто вперше, дуже складно зробити правильний вибір. А ось з сухими дріжджами таких проблем не виникає. До того ж, можна закупити кілька пачок про запас і використовувати при необхідності.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. У миску просіваю всю пшеничне борошно, потім додаю сухі швидкодіючі дріжджі.
2. У центрі роблю поглиблення і насамперед вливаю рослинне масло.
3. Воду обов'язково підігрівають до кімнатної температури, а потім вливаю її в центр.
4. За допомогою ложки вимішую тісто в мисці.
5. Як тільки тісто перестає липнути до рук, перекладаю його з миски на стіл, який присипав борошном. Вимішую тісто до пружності, потім накриваю рушником і залишаю на 45-60 хвилин.
6. Готове дріжджове тісто використовую в разі потреби.