Дріжджове тісто з сухих дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Завдяки винаходу сухих дріжджів процес випічки став набагато простіше. Користуючись рецептом, як приготувати дріжджове тісто з сухих дріжджів, кожному вдасться зробити його, навіть якщо перший досвід.
Опис приготування:
Звичайні дріжджі обов'язково повинні бути свіжими, інакше випічка не вийде. Тим же, хто робить таке тісто вперше, дуже складно зробити правильний вибір. А ось з сухими дріжджами таких проблем не виникає. До того ж, можна закупити кілька пачок про запас і використовувати при необхідності.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. У миску просіваю всю пшеничне борошно, потім додаю сухі швидкодіючі дріжджі.
2. У центрі роблю поглиблення і насамперед вливаю рослинне масло.
3. Воду обов'язково підігрівають до кімнатної температури, а потім вливаю її в центр.
4. За допомогою ложки вимішую тісто в мисці.
5. Як тільки тісто перестає липнути до рук, перекладаю його з миски на стіл, який присипав борошном. Вимішую тісто до пружності, потім накриваю рушником і залишаю на 45-60 хвилин.
6. Готове дріжджове тісто використовую в разі потреби.