Рецепт Компот із сухих яблук фото

Компот із сухих яблук
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Напої , Компоти
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смак цього компоту я не любила ще з часів шкільної їдальні. І дуже довго відчувала до нього стійку неприязнь… Доти, поки не дізналася простий рецепт компоту з сухих яблук з прянощами!

Опис приготування:

Смак змінюється зовсім! Компот виходить яскравим, пряним, якимось невловимо екзотичним і бадьорить. Нічого спільного з похмурим ріденьким варивом шкільних часів

Навіть діти, розпещені достатком солодкої газованої води, такий компот п'ють за милу душу і просять добавки. Особливо він гарний з домашнім пиріжком або булочкою, причому якщо малеча любить його холодним, то я вважаю за краще пити гарячим, замість чаю.

Ну а ви вирішуйте самі - смачно і так, і сяк!

  • Яблука сухі - 500 грам
  • Вода - 3 L
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Бадьян - 1 штука
  • Гвоздика - 4-5 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 склянки
компот із сухих яблук - фото крок 1
Сухі яблука перебрати, викласти в друшляк і обдати окропом.
Після цього промити проточною водою і дати стекти зайвої рідини.
компот із сухих яблук - фото крок 2
Наливаємо в каструлю воду, ставимо на вогонь. Як тільки закипить - висипаємо цукор і помішувати до повного розчинення.
компот із сухих яблук - фото крок 3
Викладаємо яблука, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні півгодини.
компот із сухих яблук - фото крок 4
Моєму лимон, витираємо паперовою серветкою і знімаємо з нього шкірку.
компот із сухих яблук - фото крок 5
Видавлюємо сік.
компот із сухих яблук - фото крок 6
Додаємо в каструлю з компотом цедру лимона, гвоздику, корицю і бадьян. Варимо ще 5 хвилин, після чого вимикаємо вогонь, вливаємо лимонний сік і перемішуємо.
От і все! Тепер ви знаєте, як приготувати компот з сухих яблук з прянощами - дуже смачний і ароматний!

Схожі рецепти