Дріжджове тісто на воді
(покроковий рецепт з фото)
Ніщо не зрівняється з запахом свіжого хліба, який тільки що дістали з печі. Підкажу вам простий рецепт, як приготувати дріжджове тісто на воді, яке добре піднімається і вдається завжди.
Це тісто можна використовувати не тільки для випічки хліба, а також для пирогів, пиріжків та інших хлібобулочних виробів. Особливо вдало виходить знаменитий французький хліб. Процес його приготування довгий, тому як тесту потрібен час, щоб настоятися. Не полінуйтеся і запасіться терпінням.
- Борошно - 280-300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Дріжджі - 3/4 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком
1. У миску просійте борошно, потім додайте сухі швидкодіючі дріжджі. Чи не перемішуйте дріжджі з борошном.
2. Нагрійте воду до кімнатної температури, в центрі сухих інгредієнтів зробіть поглиблення і влийте частина води.
3. Розмішуйте дерев'яною ложкою і потроху доливайте воду.
4. Продовжуйте доливати воду і замішують тісто в мисці ложкою.
5. Як тільки помітили, що тісто початок відставати від країв, це знак, що тісто вже готове до замісу руками.
6. Перекладіть тісто з миски на стіл з невеликою кількістю борошна, вимішують його вручну близько 5-8 хвилин.
7. Перекладіть тісто в миску і змастіть його рослинним маслом з усіх боків. Накрийте миску плівкою або рушником і залиште на 60-90 хвилин.
8. Викладіть тісто з миски і обомніте його руками, потім перекладіть назад в миску і відправте в холодильник на ніч. Testo майже, можете використовувати його для випічки.