Дріжджове тісто на пару
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Попався мені на очі рецепт приготування булочок з дріжджового тіста на пару. Спробував - і повинен зізнатися, що це дуже смачно. Нічого не потрібно випікати, що набагато корисніше для шлунка!
Опис приготування:
Як приготувати дріжджове тісто на пару, щоб вийшло смачно? ніяких секретів, все просто. Для початку необхідно замісити тісто і дати йому збільшитися в об'ємі в два рази. А потім сформувати булочки і зварити їх на пару в пароварці або мантоварке. Хай щастить!
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 12 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 10 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Підігрійте молоко до 40 градусів, розчиніть в ньому дріжджі, цукор і сіль. Додайте м'яке вершкове масло і яйце. Перемішайте.
Просіваємо в тісто борошно. Замішуємо спершу лопаткою, а потім руками.
Замішуємо тісто, накриваємо його плівкою і прибираємо в тепло на 2 годину.
Розкачайте тісто в корж, змастіть його вершковим маслом.
Наріжте тісто смужками. Кожну смужку скрутіть в рулетик.
Змащуємо маслом поверхню для варіння на пару. Викладаємо булочки (зрізом вгору).
Варимо булочки на пару 40 хвилин.
Гарячі булочки змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу. Смачного!