Дріжджове тісто на кефірі для піци
(покроковий рецепт з фото)
Пару років тому вирішив придбати хлібопічку. Думаю, що така помічниця не завадить на кухні нікому. Рецепт, як приготувати дріжджове тісто на кефірі для піци, тепер втілюю тільки з її допомогою.
Дуже легко і просто зробити дріжджове тісто на кефірі в хлібопічці: закинув всі інгредієнти, включив потрібну програму - і все. Якщо у вас хлібопічки немає, то можна замісити таке тісто і вручну. Тісто виходить дуже м'яким, а готова піца довго зберігає свіжість і повітряну текстуру. Для випічки підійде будь-яка начинка, тому сміливо експериментуйте.
- Борошно - 250 грам
- Кефір - 175 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка (без гірки)
1. Якщо готуємо в хлібопічці, то потрібно точну кількість інгредієнтів. Борошно відміряють за допомогою ваг.
2. Кефір вимірюю мірним стаканом або звичайним, підігрівають його до кімнатної температури, щоб швидше пішла реакція.
3. Закладаю всі необхідні продукти в чашу хлібопічки, виставляю програму «Замішування тіста».
4. У моїй машині на це пішло 14 хвилин, після цього руками мнуть тісто в велику грудку і використовую його для приготування піци.