Дріжджове тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Існує багато різних варіантів тесту для піци, але класичним вважається саме дріжджове. Таке тісто легко розкочується в тонкий пласт, що дуже важливо при приготуванні смачної піци.
Опис приготування:
Щоб приготувати ідеальне дріжджове тісто для піци, потрібно притримувати декількох важливих правил. Перше правило: в тісто має входити мінімальний набір інгредієнтів, а саме: вода, мука, сіль, цукор, дріжджі. Не вітається використання сметани, майонез, великої кількості масла. Друге: дайте дріжджам"ожити" , поставивши миску в тепле місце і почекавши, поки маса покриється пухирцями. Третє: місите тісто до тих пір, поки воно не стане еластичним і перестане прилипати до рук. Далі я вам детально опишу, як приготувати дріжджове тісто для піци.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 10 грам (сухі)
- Вода - 300 мілілітрів (тепла)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Розчиніть дріжджі в теплій, підсолодженою воді і поставте хвилин на 5-7 в тепле місце, щоб суміш початку пінитися. Це дріжджі починають бродити, "оживати" .
Потім додайте борошно. Спочатку десь половину, вимісити ложкою. Потім досипати невеликими порціями борошно і руками вимішують тісто. В кінці додайте рослинне масло і місите тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. У процесі вимішування може знадобитися ще трохи борошна. Не сипте занадто багато, а то тісто вийде дуже твердим.
Покладіть готове тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце десь на годину. Після відстоювання тісто збільшиться мінімум в два рази. Тепер можете готувати свою улюблену піцу!