Рецепт Дріжджове тісто для піци фото

Дріжджове тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
На полуденок , На сніданок
Випічка , Піца
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Існує багато різних варіантів тесту для піци, але класичним вважається саме дріжджове. Таке тісто легко розкочується в тонкий пласт, що дуже важливо при приготуванні смачної піци.


Опис приготування:

Щоб приготувати ідеальне дріжджове тісто для піци, потрібно притримувати декількох важливих правил. Перше правило: в тісто має входити мінімальний набір інгредієнтів, а саме: вода, мука, сіль, цукор, дріжджі. Не вітається використання сметани, майонез, великої кількості масла. Друге: дайте дріжджам"ожити" , поставивши миску в тепле місце і почекавши, поки маса покриється пухирцями. Третє: місите тісто до тих пір, поки воно не стане еластичним і перестане прилипати до рук. Далі я вам детально опишу, як приготувати дріжджове тісто для піци.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 10 грам (сухі)
  • Вода - 300 мілілітрів (тепла)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
дріжджове тісто для піци - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
дріжджове тісто для піци - фото крок 2
Розчиніть дріжджі в теплій, підсолодженою воді і поставте хвилин на 5-7 в тепле місце, щоб суміш початку пінитися. Це дріжджі починають бродити, "оживати" .
дріжджове тісто для піци - фото крок 3
Потім додайте борошно. Спочатку десь половину, вимісити ложкою. Потім досипати невеликими порціями борошно і руками вимішують тісто. В кінці додайте рослинне масло і місите тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. У процесі вимішування може знадобитися ще трохи борошна. Не сипте занадто багато, а то тісто вийде дуже твердим.
дріжджове тісто для піци - фото крок 4
Покладіть готове тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце десь на годину. Після відстоювання тісто збільшиться мінімум в два рази. Тепер можете готувати свою улюблену піцу!

Схожі рецепти