Рецепт Тонке дріжджове тісто для піци фото

Тонке дріжджове тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно , Яйця
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Піца
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецептом, як приготувати тонке дріжджове тісто для піци, користуюся вже 4 року. За весь цей час він ще жодного разу не підводив мене. Піца виходить м'якою і такий же тонкої, як в піцерії.

Опис приготування:

Дуже довго шукав рецепт ідеального тесту для піци, тому як готую ці ласощі дуже часто, можна сказати, що це моє коронно блюдо. Весь час виходило щось не те, гарячої піца була смачною, але, коли остигає, тісто було гуязикам. Найголовнішим критерієм піци є саме співвідношення начинки і піци, а завдяки цим рецептом піца виходить тонкої.

  • Вода - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі пресовані - 15 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 400-500 грам
тонке дріжджове тісто для піци - фото крок 1
1. Цукор кладу в миску, додаю туди дріжджі і перемішую трохи.
тонке дріжджове тісто для піци - фото крок 2
2. Воду підігрівають в мікрохвильовій печі 35-45 секунд, потім вливаю її до дріжджів, розмішую.
тонке дріжджове тісто для піци - фото крок 3
3. Вбиваю 1 куряче яйце і додаю кухонну сіль, все перемішую.
тонке дріжджове тісто для піци - фото крок 4
4. До рідкої масі вливаю соняшникову олію без запаху і перемішую.
тонке дріжджове тісто для піци - фото крок 5
5. Борошно використовую заздалегідь просіяне, порційно вводжу її в миску до води, агонія та проказа. Слідкуйте за консистенцією, борошна може знадобитися менше.
тонке дріжджове тісто для піци - фото крок 6
6. Спершу розмішую тісто ложкою, а потім вже продовжую руками, воно виходить м'яким і еластичним. Перекладаю його в миску і накриваю рушником, залишаю на 1, 5-2 годину.
тонке дріжджове тісто для піци - фото крок 7
7. Через покладений час тісто збільшилася в 2 рази, воно готове до випічки.

Схожі рецепти