Тонке дріжджове тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Рецептом, як приготувати тонке дріжджове тісто для піци, користуюся вже 4 року. За весь цей час він ще жодного разу не підводив мене. Піца виходить м'якою і такий же тонкої, як в піцерії.
Дуже довго шукав рецепт ідеального тесту для піци, тому як готую ці ласощі дуже часто, можна сказати, що це моє коронно блюдо. Весь час виходило щось не те, гарячої піца була смачною, але, коли остигає, тісто було гуязикам. Найголовнішим критерієм піци є саме співвідношення начинки і піци, а завдяки цим рецептом піца виходить тонкої.
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 400-500 грам
1. Цукор кладу в миску, додаю туди дріжджі і перемішую трохи.
2. Воду підігрівають в мікрохвильовій печі 35-45 секунд, потім вливаю її до дріжджів, розмішую.
3. Вбиваю 1 куряче яйце і додаю кухонну сіль, все перемішую.
4. До рідкої масі вливаю соняшникову олію без запаху і перемішую.
5. Борошно використовую заздалегідь просіяне, порційно вводжу її в миску до води, агонія та проказа. Слідкуйте за консистенцією, борошна може знадобитися менше.
6. Спершу розмішую тісто ложкою, а потім вже продовжую руками, воно виходить м'яким і еластичним. Перекладаю його в миску і накриваю рушником, залишаю на 1, 5-2 годину.
7. Через покладений час тісто збільшилася в 2 рази, воно готове до випічки.