Тісто для піци дріжджове
(покроковий рецепт з фото)
В останні три десятиліття італійський пиріг - піца міцно влаштувався на наших обідніх столах. Страва, можна сказати, народне, просте, ситне і смачне. Пропоную вам найпростіший рецепт тесту!
Готується таке тісто просто і швидко, беручи до уваги часу, коли воно підходить в теплі. Піца з нього виходить дуже смачною. Причому готуєте ви тонку основу або по-товщі, результат завжди буде відмінним. Класика рецепта передбачає додавати оливкове масло, але і з нашим соняшниковою теж все добре виходить.
- Дріжджі свіжі - 20 грам (або 7 грам сухих)
- Вода - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
Підготуйте всі інгредієнти для приготування тіста для піци.
У миску або в чашу міксера викладіть дріжджі, сіль і цукор.
Влийте туди ж теплу воду і масло.
Додайте просіяне борошно.
Замісити м'яке і еластичне тісто. Я це робила в міксері.
Викладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце до збільшення в об'ємі в два-три рази.
Тісто дістаньте з миски, обомніте і готуйте піцу.