Дріжджове печиво з шоколадним штрейзелем
(покроковий рецепт з фото)
Ефектне і неймовірно смачне печиво з м'якого дріжджового тіста з фруктовою начинкою і шоколадною крихтою, при цьому абсолютно пісне і просте в приготуванні - випічка, яку полюбить кожен!
Це дріжджове печиво можна зробити здобним, використовуючи при приготуванні тесту замість води молоко, а замість соняшникової олії - розтоплене вершкове (40-50 грам).
- Борошно пшеничне - 250-280 грам(50г в штрейзель, залишкова кількість в тісто)
- Манна крупа - 50 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукровий пісок - 75 грам(25г в штрейзель, 50г в тісто)
- Олія соняшникова рафінована - 3-4 Ст. Ложок(2 ст.Л. В штрейзель, 1-2 ст.Л. В тісто)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Яблучне повидло - 150 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні продукти в зазначених кількостях. Замість яблучного повидла за бажанням можна використовувати будь-який густе варення.
Розчиніть сухі дріжджі в теплій воді з додаванням щіпки цукру для прискорення активації дріжджів.
У глибокій мисці з'єднайте сухі компоненти: просіяне борошно (200г), манну крупу, цукор (50г), щіпку солі і ванільний цукор.
Сформуйте гірку з сухої суміші, зробіть в ній поглиблення і влийте розчинені у воді дріжджі.
З'єднайте компоненти за допомогою ложки, а в кінці замісу тіста влийте 1-2 столових ложки соняшникової олії і замісити тісто руками, при необхідності додаючи в нього борошно.
Залиште вийшло м'яке дріжджове тісто в теплому місці на 30-40 хвилин.
Поки тісто расстаівается, приготуйте шоколадну крихту (штрейзель). Для цього змішайте просіяне борошно (50г), цукровий пісок (25г) і какао-порошок, а потім влийте олію (2 ст.Л.) і руками з'єднайте компоненти до отримання розсипчастої маси.
Через вказану кількість часу тісто збільшиться в об'ємі. Його необхідно обмять руками і помістити на робочу поверхню.
Для зручності розділіть тісто на 2 частини і розкачайте кожну з них в прямокутний пласт товщиною 4-5 мм, нанесіть на нього шар повидла (залишаючи невеликі бортики), а поверх нього - шоколадний штрейзель.
Поверніть обидва пласта в рулети і гострим ножем розріжте на шматочки під кутом 45 градусів.
За допомогою дерев'яної палички або іншого підручного пристосування сформуйте печиво за типом "францева" булочок, перевернувши трикутники на широку сторону і злегка придавлюючи вузьку грань.
Додайте печива на підготовленому деку, дайте расстояться 7-10 хвилин і випікайте в розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
У процесі випікання печеньки злегка збільшуються в розмірі і набувають приємний золотистий колір.