Пиріг з кокосовим штрейзелем
(покроковий рецепт з фото)
З цим пирогом впорається навіть людина, який вперше взявся за випічку. Все просто, а результат приголомшливий. Ніжна, в міру солодка структура і приголомшлива хрустка скоринка з ароматом кокоса.
Дуже смачний і простий у приготуванні пиріг. Для початку потрібно зробити штрейзель. Якщо хочете хрусткий шар більше, то збільште кількість продуктів в рівній пропорції для всіх.
- Борошно - 325 грам (тісто - 250 г, штрейзель - 50 г)
- Вершкове масло - 150 грам (тісто 100 г, штрейзель 50 г)
- Ряжанка - 120 мілілітрів
- Цукор - 130 грам(80 г в тісто, 50 г на штрейзель)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Кокосова стружка - 50 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Ванілін - За смаком
Складові.
Зробіть штрейзель. Для цього перетріть руками кокосову стружку, борошно, цукор і масло в крихту.
Розтопити вершкове масло, зніміть його з вогню. Додайте цукор і сіль, розмішайте до розчинення.
Додайте ряжанку і перемішайте.
Додайте яйця і трохи збийте віночком до однорідної маси.
У борошно додайте розпушувач і ванілін, перемішайте. Всипте в рідку частину і трохи збийте віночком до однорідної маси.
Форму 24*18 змастіть маслом і обсипте манною крупою. Покладіть тісто, розрівняйте і покладіть зверху штрейзель рівним шаром.
Випікайте в гарячій духовці при t = 180 приблизно 30-35 хвилин (до сухої сірники). Вийміть з духовки і дайте пирога охолонути.
Смачного!