Пиріг з сиром і штрейзелем
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не пробували випічку з штрейзелем? Тоді обов'язково подивіться, як приготувати пиріг з сиром і штрейзелем - дріжджовий пиріг з сиром, прикрашений кондитерської хрусткою крихтою!
На перший погляд, в цьому пирозі немає нічого особливого. Але як тільки ви його розріжете, він порадує вас вологою сирною начинкою, хрустким штрейзелем і ароматом ванілі. Такий пиріг можна приготувати, якщо у вас немає бажання формувати сирні пиріжки, він відмінно їх замінює. Раджу взяти на заміну рецепт штрейзеля, їм можна прикрасити практично будь-яку дріжджову випічку.
- Борошно - 420-450 грам(+ 2 ст. Ложки для крихти)
- Ванільний цукор - 20 грам (по 10 г в тісто і в начинку)
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Вершкове масло - 90 грам(50г в тісто, 40г для крихти)
- Сир - 500 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок(1 ст. Ложка в опару, 2 ст. Ложки в тісто, 2 ст. Ложки в начинку, 1 ст. Ложка для крихти)
- Яйце - 3-4 штук(1 в тісто, 1 для змащення пирога, 1-2 в начинку)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Крем - 3 Ст. Ложки
1. Тепле молоко змішайте з цукром, сухими дріжджами, трьома столовими ложками борошна і залиште під кришкою на 15 хвилин при кімнатній температурі. Додайте сіль, цукор, ванільний цукор, яйце, рослинне масло і перемішайте віночком.
2. Додайте половину просіяного борошна і замісити липке тісто. Додайте злегка розтоплене тепле вершкове масло, підмішування тісто і додайте борошно, що залишилося.
3. Замісити м'яке еластичне тісто (воно не повинно липнути до рук). Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину.
4. Підготуйте штрейзель: вершкове масло кімнатної температури змішайте з борошном і цукром. Перетріть масу руками і поставте в холодильник.
5. Сир змішайте з яйцем (якщо сир дуже сухе, додайте два яйця). Додайте ванільний цукор, щіпку солі і сметану, перетріть масу товкачем до однорідності.
6. Тісто розкачати в прямокутник товщиною 0, 5 см, зверху розподіліть сирну начинку і скрутіть пласт в рулет. Загорніть рулет спіраллю і перекладіть в змащену вершковим маслом форму.
7. Залиште для вистоювання на 20-30 хвилин, накривши його рушником. Пиріг змастіть злегка збовтати яйцем і посипте штрейзелем. Випікайте в розігрітій до 170-180 градусів духовці 45-50 хвилин. Остудіть пиріг. Смачного!