Рецепт Яблучний пиріг з штрейзелем фото

Яблучний пиріг з штрейзелем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Бісквітне тісто
ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ще один варіант смачного яблучного пирога. М'яке і ніжне тісто, ароматні соковиті яблука і солодка крихта - встояти неможливо!

Опис приготування:

Спробуйте приготувати яблучний пиріг з штрейзелем, так називаються солодкі крихти на поверхні пирога, якими посипають його перед запіканням. Пиріг дуже смачний і простий у приготуванні, він не залишить нікого байдужим. До начинці можна додавати горіхи або будь-які сезонні ягоди, щоразу отримуючи новий і цікавий смак.

  • Яблуко - 500 грам
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 230 грам (в тісто)
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Борошно - 320 грам (в тісто)
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Борошно - 30 грам (для штрейзеля)
  • Вершкове масло - 25 грам (для штрейзеля)
  • Цукор - 15 грам (для штрейзеля)
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 2
Яйця збийте з цукром до стійкої піни.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 3
Додайте кефір і рослинне масло.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 4
Насипте борошно і розпушувач.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 5
Перемішайте все до однорідного стану.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 6
У яблук видаліть серцевину (шкірку можна не знімати) і наріжте часточками або кубиками. Збризніть нарізані яблука соком лимона.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 7
Приготуйте штрейзель. Холодне вершкове масло з'єднайте з борошном і цукром. Перетріть руками до стану крихти.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 8
Форму для випічки змастіть маслом, дно і боки присипте борошном або манкою. Якщо форма роз'ємна, то попередньо застеліть її пергаментом. Половину тіста вилийте в форму і розрівняйте його лопаткою. Поверх тесту викладіть рівномірно половину нарізаних яблук і посипте їх корицею.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 9
На яблука вилийте тісто і зверху викладіть другу половину нарізаних яблук. Посипте яблука корицею і підготовленої крихтою (штрейзелем). Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько години.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 10
Готовність яблучного пирога зі штрейзелем можна перевірити дерев'яною шпажкою. Готовому пирогу дайте постояти в формі 15-20 хвилин, потім наріжте його на порції і подавайте до столу.
яблучний пиріг з штрейзелем - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти