Яблучний пиріг з штрейзелем
(покроковий рецепт з фото)
Ще один варіант смачного яблучного пирога. М'яке і ніжне тісто, ароматні соковиті яблука і солодка крихта - встояти неможливо!
Спробуйте приготувати яблучний пиріг з штрейзелем, так називаються солодкі крихти на поверхні пирога, якими посипають його перед запіканням. Пиріг дуже смачний і простий у приготуванні, він не залишить нікого байдужим. До начинці можна додавати горіхи або будь-які сезонні ягоди, щоразу отримуючи новий і цікавий смак.
- Яблуко - 500 грам
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 230 грам (в тісто)
- Кефір - 200 мілілітрів
- Борошно - 320 грам (в тісто)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Борошно - 30 грам (для штрейзеля)
- Вершкове масло - 25 грам (для штрейзеля)
- Цукор - 15 грам (для штрейзеля)
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з цукром до стійкої піни.
Додайте кефір і рослинне масло.
Насипте борошно і розпушувач.
Перемішайте все до однорідного стану.
У яблук видаліть серцевину (шкірку можна не знімати) і наріжте часточками або кубиками. Збризніть нарізані яблука соком лимона.
Приготуйте штрейзель. Холодне вершкове масло з'єднайте з борошном і цукром. Перетріть руками до стану крихти.
Форму для випічки змастіть маслом, дно і боки присипте борошном або манкою. Якщо форма роз'ємна, то попередньо застеліть її пергаментом. Половину тіста вилийте в форму і розрівняйте його лопаткою. Поверх тесту викладіть рівномірно половину нарізаних яблук і посипте їх корицею.
На яблука вилийте тісто і зверху викладіть другу половину нарізаних яблук. Посипте яблука корицею і підготовленої крихтою (штрейзелем). Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько години.
Готовність яблучного пирога зі штрейзелем можна перевірити дерев'яною шпажкою. Готовому пирогу дайте постояти в формі 15-20 хвилин, потім наріжте його на порції і подавайте до столу.
Смачного!