Домашній розпушувач тесту
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите радувати своїх близьких різною випічкою, пропоную вам дізнатися, як приготувати домашній розпушувач тесту, використавши цельнозерновую пшеничне борошно, соду і лимонну кислоту.
У приготуванні домашнього розпушувача немає нічого складного: досить лише змішати всі необхідні інгредієнти. Замість цільнозерновий пшеничного борошна можна додати будь-який крохмаль або іншу борошно, але пам'ятайте, що цільнозерновий мука набагато корисніше звичайної. Такий розпушувач необхідно використовувати в тій же кількості, що і покупної, але в той же час він абсолютно нешкідливий. Інгредієнти для домашнього розпушувача напевно знайдуться у кожного, тому нижче ви дізнаєтеся, як приготувати домашній розпушувач.
- Харчова сода - 15 грам
- Лимонна кислота - 9 грам
- Цільнозерновий пшеничне або житнє борошно - 36 грам
1. Соду просійте через сито, щоб не було грудок. Додайте лимонну кислоту (якщо вона у вас в великих гранулах, то подрібніть її).
2. Додайте цельнозерновую пшеничне або житнє борошно (можна замінити крохмалем). Перемішайте. Висипати в ємність для зберігання і закрийте кришкою.
3. Інтенсивно струсіть баночку. Зберігайте розпушувач в закритій тарі в темному місці. Смачного!